Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Coleslaw met amandelen en cranberry’s

Wist jij dat Coleslaw van oorsprong een Nederlands gerecht is, en dat je coleslaw ook heel goed kunt serveren op een broodje pulled pork?

0 1.577

Coleslaw met amandelen en cranberry’s

Een lekkere knapperige coleslaw met romige dressing maak je heel makkelijk zelf. Zoveel lekkerder dan de kant en klare bakjes uit de supermarkt! Heerlijk op een broodje pulled pork of tijdens de barbecue. Maar ook nu de wintertijd is ingegaan smaakt een coleslaw goed. In deze variant heb ik amandelen en cranberry’s toegevoegd. De amandelen geven de salade een heerlijke bite, terwijl de cranberry’s de salade een fris zoete herfstsmaak geven.

Nederlandse oorsprong

Bij coleslaw denk je meteen aan Amerika. Maar grappig genoeg is coleslaw van oorsprong een Nederlands gerecht. Het werd namelijk door de Nederlanders bedacht toen zij New York stichtten. In de buurt van de Hudson rivier teelden de Nederlanders kool, de kool werd gesnipperd en zo ontstond de ‘koolsla’. De naam ‘coleslaw’ is dus gewoon een verbastering van de Nederlandse koolsla.

Eindeloos variëren

Voor dit recept heb ik witte kool gebruikt, maar hierin kun je variëren. Kies bijvoorbeeld eens voor spitskool, rode of groene kool. Vaak vind je geraspte wortel in coleslaw, voeg ook eens dun gesneden venkel, spruitjes of broccoli toe. De cranberry’s in dit recept kun je eventueel vervangen door rozijnen. Voeg naast de rozijnen blokjes kaas en gerookte kip toe en je hebt weer een totaal andere en heerlijke coleslaw.

Coleslaw met amandelen en cranberry’s

coleslaw2Salade voor 2 personen

  • 200 gram witte kool
  • 1 appel
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 75 gr amandelen
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • zeezout
  • peper

Snijd de kool met een scherp mes in dunne reepjes. Schil de appel en snijd in blokjes.

Meng de mayonaise met het citroensap, breng op smaak met zout en peper. Meng de kool en appel door de dressing. Voeg de cranberry’s en amandelen toe en meng de salade goed door elkaar.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer