Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met kikkererwten en abrikoos

Lunchen met een salade doen we steeds vaker. Neem eens deze salade met kikkererwten, abrikoos en een oriëntaalse dressing, dat is nog eens lekker lunchen.

0 1.210

Salade met kikkererwten en abrikoos – Steeds vaker wordt er tijdens de lunch gekozen voor een salade, een slimme keus omdat je op die manier alvast een deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten binnen krijgt. Als je je groente over meerdere maaltijden verdeeld zul je merken dat het makkelijker is aan deze hoeveelheid te komen.

De abrikoos, een vrucht om verliefd op te worden

De abrikoos is een heerlijk zoete zomervrucht, met een kenmerkend aroma. Zijn schilletjes is licht pluizig, een beetje zo als het huidje van de perzik. Het vruchtvlees van een abrikoos is oranje van kleur en stevig van structuur, echter hoe rijper de abrikoos hoe zachter het vruchtvlees.

Jaren geleden bezocht ik de kloostertuinen in Vleuten, deze stond vol met abrikoosbomen, allemaal volop in bloei. Sinds die tijd ben ik verliefd op deze vrucht en denk ik zodra ik ze zie liggen bij de groenteman aan de prachtige bloesem en de heerlijk geuren die ik toen in de kloostertuinen mocht ervaren en geniet ik nog meer van deze vrucht.

Een straf is het absoluut niet, lunchen met een salade, allerminst zelfs. Neem deze heerlijke, frisse salade met kikkererwt en abrikoos met daarover een licht oriëntaalse dressing.


Salade met kikkererwten en abrikoos

abrikozenSalade voor 4 personen

Zo maak je de salade met kikkererwten en abrikoos:

Meng in een kommetje de azijn, het water, de Garam Masala, het zout en de suiker. Voeg hierbij 4 eetlepels olijfolie en roer om.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in niet te kleine stukken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de paprika hier 4 minuten in aan.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Verdeel iedere helft in drie partjes. Spoel de bleekselderij onder de kraan, droog af en snijd in plakjes. Leeg het blikje kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel af onder koud water.

Schep 2 eetlepels van de dressing over de mozzarellabolletjes en meng de abrikozen, de bleekselderij, de paprika en de kikkererwten met de overige dressing. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de salade met kikkererwten en abrikoos over de rucola en leg op iedere salade 5 bolletjes mozzarella.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer