Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado – Salades zijn vooral in de zomer populair, maar kunnen natuurlijk het hele jaar door. Met dit recept maak je een originele salade die je kunt serveren als een maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht.
Zet wat originaliteit op tafel
Je rent naar de supermarkt en haalt even snel een salade. Dat is makkelijk en snel. Maar wat nu als je daar iets meer tijd in steekt. Nee, je hoeft niet de hele dag te kokkerellen om een salade te maken. In een half uurtje tijd maak je dit recept. En voor dat half uurtje tijd krijg je echt heel veel terug:
- Jij doet een geweldig leuke ervaring op. Dit recept in de keuken maken is leuker dan een half uur TikTok. Beloofd!
- Je zet iets origineels op tafel. Al die mensen die naar de supermarkt rennen voor een kant-en-klare salade gaan dit niet serveren.
- Je wordt beloond met blije eters. De originaliteit van de salade van rode bietjes gaan ze absoluut waarderen.
- Je eet iets echt lekkers. Zelfgemaakt is echt lekkerder. Heb jij wel eens een kant-en-klare bietensalade geproefd? Dan weet je genoeg.
- Jij serveert dit met trots. Jij hebt het gemaakt, en als je dan die blije gezichten aan tafel ziet, ga je de volgende keer weer zelf aan de slag.
Verse rode bieten in een salade
Eerlijk is eerlijk. De salade met rode bietjes zet je in een half uur op tafel, maar dan ga je ervan uit dat de rode bieten al gekookt zijn. Dus leuk als je zelf bietjes kookt en wat je overhebt in de salade verwerkt. Anders moet je echt eerst rode bieten koken en dat kost wat tijd, maar is wel zo lekker. Je kunt er ook voor kiezen om gekookte bieten te kopen. Koop dan wel verse gekookte rode bieten, en niet de rode bieten uit een pot. Dat zorgt echt voor een veel betere smaak.
Tip: Je kunt dit saladerecept inzetten als maaltijdsalade, maar je kunt er ook een bijgerecht van maken. Serveer de salade van rode bietjes bijvoorbeeld eens bij een barbecue. Hoe leuk! Niemand verzint toch dat je rode bietjes bij de barbecue serveert? Jij wel! Zo zet je de verse rode bieten ook in de zomer op tafel. En doordat je in dit recept sinaasappel en citroen als smaakmaker gebruikt krijgt de salade ook alle frisheid die het nodig heeft om er een zomers feestje van te maken.
Pimpen maar
Je kunt er een fles dressing overgieten, je kunt er een zak croutons uit de supermarkt over strooien en er zijn vast nog meer kant-en-klare oplossingen. Maar dat ga jij niet doen toch? Voor hetzelfde geld snijd je bij de salade met rode bietjes een avocado en een stukje komkommer in plakjes, en verkruimel je een stukje geitenkaas. De dressing ga je maken met het vocht uit de salade. Zo serveer je straks echt jouw eigen salade. Dit makkelijke recept is vers, heeft smaak en serveer je met heel veel plezier. Beloof dat je het even laat weten in de reacties als je het geprobeerd hebt.
Rode bieten; kleur op je bord!
Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram gekookte rode bieten
- 1 sinaasappel
- ½ citroen
- 1 kleine ui
- 200 gram zachte geitenkaas
- 1 avocado
- bladsla naar keuze
- plakjes komkommer
- olijven
- geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van rode bietjes:
Rasp de gekookte rode bieten boven een kom.
Rasp nu met een hele fijne rasp de helft van de schil van de sinaasappel erbij, zorg ervoor dat je alleen het oranje gedeelte raspt, het witte smaakt namelijk erg bitter.
Pers de sinaasappel en de citroen boven de bietjes uit en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Snijd de ui in kwarten en snijd er hele dunne schijfjes van, doe ze bij de bietjes, roer goed door en zet dit liefst een paar uurtjes koel weg.
Verdeel bladsla naar keuze over 4 borden.
Schep de rode bietensalade in een zeef en vang het vocht op.
Schep een royale lepel mayonaise in een kommetje en voeg hier een lepel van de dressing van de bietjes bij. Roer goed door tot een mooie roze gekleurde dressing.
Verdeel de bietensalade over de bladsla.
Snij de avocado in dunne plakjes en verdeel ze samen met de komkommer en wat olijfjes over de bieten.
Verkruimel hier de geitenkaas over.
Verdeel de dressing over de borden met salade en strooi er nog wat geroosterde pijnboompitjes over.
Serveer de salade van rode bietjes direct.
Tafel lekker !!