Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik

Deze zomerse salade met graskaas en wilde perzik is echt een seizoensgerecht om in zomerse sferen te komen. En die dressing maak je gemakkelijk zelf!

0 946

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik – Word jij ook zo vrolijk van al die mooie verse ingrediënten die overal op de markt en in de winkel liggen? Wij in ieder geval wel. Het aanblik van wilde perziken, graskaas en verse sla maken onze dag helemaal goed.  En niet geheel toevallig lagen deze producten dan ook in onze koeling. Op een warme zomerse dag heb je wellicht geen zin in een warme maaltijd, maar misschien wel in een frisse salade. Daarom hebben wij deze salade gemaakt met zomerse ingrediënten en lekkere gedroogde ham.

French dressing

Voor deze salade maken we een French dressing. Dit is een basis dressing uit, je raad het al, de Franse keuken. Het is één van de eerste basisdressings die een kok leert tijdens zijn opleiding en heel gemakkelijk in de basis. Het basisrecept bestaat altijd uit 3 delen olie, 2 delen azijn, een theelepel mosterd en zout & peper. Vaak word er nog een heel fijn gehakt uitje aan toegevoegd en gehakte peterselie. Of een tl. honing om het wat zoeter te maken. De kenmerkende smaak in een French dressing is altijd mosterd, dit is ook gelijk het ingrediënt wat ervoor zorgt dat de olie en azijn met elkaar bind tot een dressing. Dit is maar voor korte tijd, dus als je de dressing niet gelijk gebruikt zul je hem opnieuw moeten mengen met een garde. Vanuit deze basis kun je veel variaties maken. Gebruik verschillende soorten olie zoals olijf of walnoot. Varieer in azijn door bijvoorbeeld witte wijnazijn te gebruiken of appelciderazijn. En uiteraard kun je ook met de mosterd variëren of voeg eens verse kruiden toe.


Zomerse salade met graskaas en wilde perzik

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik schaal perzikenSalade voor 2 á 4 personen.

  • 50 gr. Lollo Bianco
  • 2 wilde perziken
  • 6 plakjes gedroogde ham
  • 150 gr. graskaas
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 2 el. appelciderazijn
  • 1 tl. mosterd
  • 2 tl. honing
  • zout & peper

Scheur de sla in stukken en leg deze op een groot bord. Snij de perziken rondom door midden en draai de helften van elkaar af. Snij de helft met de pit nogmaals rondom door en draai ook die delen van elkaar af. De pit in het laatste stukje perzik kun je er makkelijk met een mesje afsnijden als het niet met de hand los komt. Snij de perzik in kleine partjes.

Verdeel de partjes over de sla. Snij de plakken rauwe ham door de helft en stop ze in propjes in je salade. Als laatste snij je de kaas in blokjes. Ik heb gekozen om de stukjes kaas in verschillende vormen te snijden door steeds anders het stukje kaas van het blok kaas af te snijden. Zo krijg je speelse blokjes kaas. Verdeel de kaas over de salade.

Doe in een kom de zonnebloemolie, de appelciderazijn, mosterd en honing en klop dit met een garde tot een samenhangende dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Doe de dressing pas op deze zomerse salade met graskaas en wilde perzik wanneer je hem gaat serveren en bewaar de salade tot serveren in de koelkast.

Ook lekker: Grill de perzik even in de grillpan of op de barbecue.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer