• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik

door Redactie
in Salade
0
0
Zomerse salade met graskaas en wilde perzik header

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik – Word jij ook zo vrolijk van al die mooie verse ingrediënten die overal op de markt en in de winkel liggen? Wij in ieder geval wel. Het aanblik van wilde perziken, graskaas en verse sla maken onze dag helemaal goed.  En niet geheel toevallig lagen deze producten dan ook in onze koeling. Op een warme zomerse dag heb je wellicht geen zin in een warme maaltijd, maar misschien wel in een frisse salade. Daarom hebben wij deze salade gemaakt met zomerse ingrediënten en lekkere gedroogde ham.

French dressing

Voor deze salade maken we een French dressing. Dit is een basis dressing uit, je raad het al, de Franse keuken. Het is één van de eerste basisdressings die een kok leert tijdens zijn opleiding en heel gemakkelijk in de basis. Het basisrecept bestaat altijd uit 3 delen olie, 2 delen azijn, een theelepel mosterd en zout & peper. Vaak word er nog een heel fijn gehakt uitje aan toegevoegd en gehakte peterselie. Of een tl. honing om het wat zoeter te maken. De kenmerkende smaak in een French dressing is altijd mosterd, dit is ook gelijk het ingrediënt wat ervoor zorgt dat de olie en azijn met elkaar bind tot een dressing. Dit is maar voor korte tijd, dus als je de dressing niet gelijk gebruikt zul je hem opnieuw moeten mengen met een garde. Vanuit deze basis kun je veel variaties maken. Gebruik verschillende soorten olie zoals olijf of walnoot. Varieer in azijn door bijvoorbeeld witte wijnazijn te gebruiken of appelciderazijn. En uiteraard kun je ook met de mosterd variëren of voeg eens verse kruiden toe.

Wilde perziken

Zomerse salade met graskaas en wilde perzik

Porties: 2 tot 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gr. Lollo Bianco
  • 2 wilde perziken
  • 6 plakjes gedroogde ham
  • 150 gr. graskaas
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 2 el. appelciderazijn
  • 1 tl. mosterd
  • 2 tl. honing
  • zout & peper

Bereidingswijze van dit recept

Scheur de sla in stukken en leg deze op een groot bord. Snij de perziken rondom door midden en draai de helften van elkaar af. Snij de helft met de pit nogmaals rondom door en draai ook die delen van elkaar af. De pit in het laatste stukje perzik kun je er makkelijk met een mesje afsnijden als het niet met de hand los komt. Snij de perzik in kleine partjes.

Verdeel de partjes over de sla. Snij de plakken rauwe ham door de helft en stop ze in propjes in je salade. Als laatste snij je de kaas in blokjes. Ik heb gekozen om de stukjes kaas in verschillende vormen te snijden door steeds anders het stukje kaas van het blok kaas af te snijden. Zo krijg je speelse blokjes kaas. Verdeel de kaas over de salade.

Doe in een kom de zonnebloemolie, de appelciderazijn, mosterd en honing en klop dit met een garde tot een samenhangende dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Doe de dressing pas op deze zomerse salade met graskaas en wilde perzik wanneer je hem gaat serveren en bewaar de salade tot serveren in de koelkast.

Ook lekker: Grill de perzik even in de grillpan of op de barbecue.

Tafel Lekker!

Tags: Fruit - PerzikKaasKaas - Graskaas
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige cake
Ontbijt en lunch

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

kaasvlinders
Hapjes

Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen