• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Paddenstoelensaus; Basisrecept bij heel veel lekkernijen

door Redactie
in Saus
0
0
paddenstoelensaus

Paddenstoelensaus – Lekker met gebraden of gegrild rund- of varkensvlees, lamskoteletjes, gebraden tonijnmoot, kipfilet, maar ook lekker als saus door de pasta. Een goede paddenstoelensaus kun je voor veel gerechten gebruiken denk aan vlees- en pastagerechten. In dit artikel geven we je tips voor het kopen en schoonmaken van paddenstoelen en uiteraard een recept.

Paddenstoelen kopen

In het najaar groeien ze uitbundig in onze natuur. Paddenstoelen. Ze zijn er in vele soorten en maten. Gelukkig hoeven we voor de paddenstoelen, waarmee we kunnen koken, niet tot het najaar te wachten. De meeste zijn namelijk het hele jaar rond verkrijgbaar in Nederland. Tegenwoordig vind je niet alleen champignons bij de groenteboer en supermarkt maar ook andere soorten. Denk aan verschillende soorten zwammen, eekhoorntjesbrood en shii-take. Als je paddenstoelen koopt, let er dan op dat de paddenstoel helemaal heel is. Geen rimpels heeft of plekjes heeft van bijvoorbeeld vocht.

Paddenstoelen schoonmaken

Paddenstoelen zijn soms wat vuil of hebben een droog uiteinde aan het steeltje. Was een paddenstoel nooit. Ze nemen namelijk veel water op. In plaats daarvan kun je beter het vuil eraf borstelen met een keukenpapiertje of een klein borsteltje. Het droge deel van het steeltje snij je er gewoon af.

Met paddenstoelen kun je onder andere een heerlijke paddenstoelensaus maken. Deze paddenstoelensaus is romig en krachtig van smaak. Serveer bij vlees, maar ook als saus over de pasta.

Paddenstoelensaus

Porties: -
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 60 milliliters bouillon
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 deciliters kookroom
  • zout en peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze van dit recept

Een heerlijke verse paddenstoelensaus maak je zo:

Maak de paddenstoelen schoon en snijd eventueel in kleine partjes zodat ze gelijk zijn in grote. Smelt de boter in een koekenpan of hapjespan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze zachtjes op een halfhoog vuur tot de paddenstoelen zacht zijn. Wel blijven roeren.
Voeg dan de wijn toe en blijf weer roeren tot deze bijna verdampt is. Dan de bouillon, de mosterd en de room toevoegen. Al roerend opnieuw aan de kook brengen en op een laag vuur 5 minuten doorkoken tot het iets ingekookt. Breng de paddenstoelensaus op smaak met zout en peper en strooi er wat verse peterselie over.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen
DeelPin389Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mango chutney zelf maken
Saus

Mango chutney zelf maken

salsa van ananas
Saus

Salsa van ananas

Dragonsaus
Saus

Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

pittige tomatensaus van verse tomaten (6)
Saus

Pittige tomatensaus van verse tomaten

knoflooksaus
Saus

Knoflooksaus de lekkerste maak je zelf

Pizzasaus van verse tomaten
Saus

Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept

Sambal op mijn manier
Saus

Sambal op mijn manier

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen