• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Shakshuka (in saus gepocheerde eieren)

door Elise de Haan
in Recepten
1
0
Shakshuka

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De basis is een rode saus, bestaande uit tomaten en andere groenten, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. In deze saus worden eieren gepocheerd.

Varianten

Er zijn ontelbaar veel variaties in Shakshuka recepten. Zo zijn er recepten voor groene Shakshuka. Veel varianten zijn vegetarisch, soms wordt er wel vlees of kip toegevoegd. Onderstaande variant is vegetarisch. Vlees hoeft niet elke dag en zo is het een gerecht dat snel en makkelijk te maken is.

Shakshuka kun je inzetten als gezonde maaltijd op ieder moment van de dag. Oorspronkelijk is het een ontbijtgerecht. Na een nachtje doorhalen kom je de dag wel door op een Shakshuka ontbijt! Verder is het ook een prima lunchgerecht en zelfs als (koolhydraatarm) niet te zwaar diner doet Shakshuka het goed.

Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt

Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt

Gebruik deze ontbijtrecepten en je zet een goed ontbijt op tafel. Vers en zelfgemaakt! Recepten met vers fruit, kaas, zuivel, eieren en meer.

Shakshuka

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ groene chilipeper, zonder zaad, gehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 500 gram tomaten in stukjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 100 gram verse spinazie
  • 250 gram gekookte kikkererwten (eventueel 1 blik)
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel sumak (sommige supermarkten verkopen dit, anders in de Turkse winkel)
  • wat feta
  • 4 eieren
  • 1 el gehakte peterselie
  • olie om te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je shakshuka:

Verhit in een hapjespan of een braadpan wat olie. Bak hierin de ui, paprika, peper en knoflook glazig. Doe dan de tomatenpuree er bij en laat deze een paar minuten meebakken om deze te ontzuren. Roer dan de sumak en de ras el hanout er door en bak nog heel even. Voeg de tomaten toe en laat het geheel een minuut of 10 pruttelen. Als de saus te dik dreigt te worden, doe er dan een scheut water bij om het iets te verdunnen. Laat dan de spinazie in de saus slinken, voeg de kikkererwten toe en laat goed heet worden.

Maak met een juslepel 4 kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig in elk kuiltje een ei. Doe het deksel op de pan en pocheer de eieren tot het eiwit gestold is.

Bestrooi het gerecht rondom de gepocheerde eieren met wat verbrokkelde feta. Strooi daar wat peterselie overheen.

Serveer de shakshuka met Arabisch platbrood, pitabroodjes of Turks of Marokkaans brood.

Tafel lekker !!

DeelPin3TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen