Chinese soep met rundvlees – Goede en verse ingrediënten zijn de basis van lekker eten.
Rundvlees, marinade, kippenbouillon, eiermie en flink wat verse groenten zijn de basis voor deze verrukkelijke maaltijdsoep. Tip: Gebruik heel mager rundvlees! Laat het eerst licht bevriezen en snijd het daarna in flinterdunne reepjes. Zelf gebruik ik de goedkopere biefstuk.
Samen koken
Deze Chinese soep met rundvlees en groenten is echt een leuk recept om met zijn tweeën te maken. Muziekje aan, glaasje wijn op het aanrecht en ondertussen lekker koken. Foto’s mag je altijd sturen via social media met #lekkertafelen of @lekkertafelen
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Chinese soep met rundvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram mager rundvlees, in fijne reepjes
- 100 gram broccoli, in kleine roosjes
- 100 gram sojascheuten
- 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 1/2 ui, in fijne reepjes
- 3 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 2 tl gemberpasta
- 2,5 liter kippenbouillon
- 200 gram eiermie gekookt
- 3 el Chinese bieslook
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Chinese soep met rundvlees en groenten:
Doe het in reepjes gesneden rundvlees in een kom en meng met de geperste knoflook, sesamolie en sojasaus. Laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Kook de eiermie zoals op de verpakking staat, en laat uitlekken.
Verwarm de kippenbouillon en voeg de gemberpasta er aan toe, als deze kookt, doe je de runderreepjes met de marinade erbij en laat even opkoken.
De broccoli, ui en kastanjechampignons nu toevoegen en dit ongeveer 5 a 6 minuten zachtjes gaar laten koken met het deksel op de pan.
Als laatste mogen de sojascheuten erbij, deze hebben heel weinig tijd nodig om te garen.
Roer alles door elkaar en breng verder op smaak met de vissaus en cayennepeper.
Opdienen doe je in een ruim diep bord, eerst een deel eiermie en dan hierover de soep. Afwerken met Chinese bieslook en eetbare bloemen
Tafel lekker !!