Kruidige wortelsoep; voor de koude winterdag – Dit is nu echt een soep voor koude winterdagen! Heerlijk kruidig en vol met groenten en vezels, dus ook nog eens supergezond. Met zelfgemaakte croutons erbij is het een volwaardige maaltijdsoep.
De groenteman heeft vast wel een paar lekkere winterwortelen voor je. Daarmee maak je een lekkere, kruidige wortelsoep voor de lunch. Het is een soort troostsoep. Lekker zacht, romig van structuur en lekker op smaak gebracht met Ras el Hanout, wat letterlijk betekent het beste uit de winkel. Eigenlijk is het heel eenvoudig om een grote groep mensen zo te voorzien van niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde lunch.
Het is een soort troostsoep!
Soep van winterpeen
Je zet een lekkere en budgetvriendelijke maaltijd op tafel met soep van winterpeen. Kijk snel bij de verschillende recepten!
Kruidige wortelsoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram winterwortelen
- 500 gram ui
- 250 gram rode linzen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel ras el hanout
- 2 liter bouillon naar keuze
- 4 sneetjes brood
- olijfolie
- zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de kruidige wortelsoep:
Maak de uien schoon en snijd ze in grove stukken.
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
Verwarm een scheutje olie en bak hierin de uien licht aan. Voeg de Ras el Hanout toe en bak die even mee. Doe er de wortelen bij en bak die ook eventjes mee. Blus alles af met de bouillon.
Spoel de linzen onder de kraan en voeg ze samen met de tomaat bij de groenten. Kook dit alles ongeveer een half uurtje tot de wortels lekker zacht zijn.
Pureer de soep met de staafmixer of in een blender tot hij mooi romig van structuur is. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.
De kruidige wortelsoep is makkelijk in te vriezen, zo heb je wat om aan te pakken als je eens niet zo veel tijd hebt en toch iets gezonds wil eten.
In de tijd dat je de wortelsoep kookt maak je de croutons.
Snijd de sneetjes (liefst oud) brood in dobbelsteentjes. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes brood tot ze krokant en mooi van kleur zijn.
Tafel lekker !!