Zoete aardappelsoep, een zoet en fruitig soepje – Als ik de afgelopen tijd buiten was of naar buiten keek dan vroeg ik me af en toe echt af of het nog winter was of dat de zomer al zijn intrede deed. Zo zag ik sneeuwvlokken in mijn tuin landen om vervolgens de volgende dag een heerlijke wandeling te maken in een (nog fris) zomerzonnetje, twijfel alom dus bij mij. Ook aan mijn maaltijden merk ik deze twijfel, de ene dag maak ik een heerlijke winterse stamppot terwijl er de volgende dag een frisse salade op het menu staat.
Winter met een vleugje zomer
Met deze zoete aardappelsoep heb ik het gevoel deze innerlijke twijfel een beetje bij mezelf weg te nemen. Ik combineer de zoete aardappel en winterpeen met het lekker frisse, enigszins zomerse, van de sinaasappel tot een zoete en fruitige zoete aadappelsoep die op een winterse dag heerlijk smaakt maar tegelijkertijd een beetje zomer in je hoofd brengt.
Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Zoete aardappelsoep
Voor vier kommen soep gebruik je:
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
- 1 flinke winterpeen (ongeveer 200 gram)
- 300 ml sinaasappelsap
- 3 el olijfolie
- 750 ml (groente) bouillon
- 1 el wittewijnazijn
Om de zoete aardappelsoep écht lekker te maken kies je voor vers geperst sinaasappelsap, het verschil proef je echt. Je hebt ongeveer 5 perssinaasappels nodig om 300 ml sap te krijgen.