Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons

Deze traag gegaarde kip wordt op lage (oven)temperatuur gegaard, zo wordt hij heel mals. Makkelijk als je gasten hebt, oven aan en alle tijd voor je bezoek.

0 3.796

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons – Dit is echt een perfect gerecht om in het weekend te maken als je alle tijd hebt. En als je eters krijgt, doet een ovengerecht het ook altijd goed. Je bereidt alles van tevoren in alle rust voor en als het gerecht in de oven staat, heb je alle tijd om uitgebreid met je familie of vrienden bij te kletsen.

Traag garen

Door vlees of kip traag te garen op een lage temperatuur, wordt het heel mals en behoudt het zijn natuurlijke sappen. Bovendien wordt het vlees voller van smaak.


Traag gegaarde kip met spekjes en champignons

  • 6 Kipkarbonades of Kippendijen
  • 150 gram gerookte Spekjes
  • 150 gr kleine Champignons
  • 200 gram kleine Uien
  • 1 teen Knoflook
  • 3  deciliter witte Wijn
  • 4 deciliter Kippenbouillon
  • 1 Laurierblad
  • 2 eetlepels Boter
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel (aardappel)Bloem
  • Cayennepeper
  • Peper en zout

Smelt een halve eetlepel boter en olijfolie en bak de spekjes licht aan.  Schep in een ovenbestendige schaal of braadpan. Schil en halveer de uien. Snipper de knoflookteen. Fruit ze licht aan en schep in de schaal. Smelt een halve eetlepel boter en olijfolie in dezelfde pan en bak de kip goudbruin aan. Leg in de schaal met het laurierblad en kruid met peper, zout en cayennepeper naar smaak. Verwijder het vet uit de pan en schenk de witte wijn en kippenbouillon erin. Roer al de aanbaksels los en breng aan de kook. Schenk in de ovenschaal. De kip moet helemaal onder staan. Zet de schaal met deksel in een voorverwarmde oven op 120 à 130 graden gedurende één uur. Veeg de champignons schoon en bak ze even aan in een eetlepel boter. Doe ze bij de kip en schep alles voorzichtig om. Laat nog 30 minuten in de oven verder garen. Haal de schaal uit de oven en zet op middelhoog vuur. Maak een mengsel van de bloem en twee eetlepels water en dik hiermee je gerecht in, zodat de saus een licht gebonden structuur krijgt. Besprenkel met het limoensap.

De traag gegaarde kip met spekjes en champignons is lekker met aardappelkroketjes, rijst of gebakken aardappels.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer