• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, november 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding

door Redactie
in Recepten
0
0
Tuna melt sandwich

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding – Een warm broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas erover. Klinkt dat lekker? Misschien niet. Toch maar eens proberen, zou ik willen voorstellen. Je zou nog eens aangenaam verrast kunnen worden.

Het recept is voor 4 personen, maar ook in je eentje of met zijn tweeën kun je het rustig maken: als er nog tonijnsalade over blijft, serveer je die prima de volgende dag op een toastje bij de borrel of op een (koude) boterham bij de lunch.

Wat is een tuna melt sandwich?

Is het dankzij de smeltkroes van culturen, of bij gebrek aan lange gezamenlijke historie? Uit Amerika komen in elk geval wonderlijke smaakcombinaties, die stiekem toch heel erg lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ‘surf en turf’ – kreeft met biefstuk, of aan de pindakaas met jam. Tuna melt is ook zo’n aparte: tonijn (tuna) salade en gesmolten (melted) kaas op een broodje (sandwich). Je kunt er een soort tosti van maken, of je kunt er een open broodje mee maken. Dat laatste vind ik persoonlijk lekkerder.

Volgens de overlevering zou de tuna melt sandwich per ongeluk zijn ontstaan in 1965 in South Carolina in een broodjes zaak toen een keer tonijnsalade zou zijn gemorst over een broodje gesmolten kaas. Tja, of het waar is, zullen we nooit weten en dat maakt ook eigenlijk weinig uit.

Tuna melt sandwich is erg lekker als lunch, maar ook prima als snel avondmaal naast een soepje of een salade.

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding

voor 4 personen:

  • 2 grote broodjes of 4 kleinere broodjes
  • 1 blikje tonijnstukken (à 165 gr.)
  • 2 el. mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el. kappertjes
  • 1/2 kleine rode uipeper
  • +/- 100 à 125 gr. kaas, liefst cheddar of Appenzeller

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zo maak je de tonijnsalade

Maak nu eerst de tonijnsalade: Laat de tonijn uitlekken en pluk hem uit elkaar met een vork. Snipper de halve ui en voeg toe. Hak de kappertjes grof en voeg ook toe. Snijd de stengel bleekselderij in dunne lange repen en hak die in kleine blokjes. Meng alles door elkaar met de mayonaise en flink wat peper voor wat extra pit.

Verdeel de tonijnsalade over de broodjes. Leg er een paar plakken kaas over. Doe de broodjes ongeveer 7 à 8 minuten in de oven, totdat de kaas lekker is gesmolten.

DeelPin62TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Broodje rosbief
Recepten

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Cannelloni met zalm
Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

gevuld eitje salade
Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!

Check het recept of lees de info
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade

Rode bietjes-haring salade

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Connie Derks op Witte kool met spek en ui
  • Ria Willems op Witte kool met spek en ui

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen