Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding

Tuna melt sandwich – een heerlijk warm broodje uit de VS met tonijnsalade en gesmolten kaas. Klinkt misschien apart, maar smaakt verrassend goed! Een perfect lunchgerecht.

0 7.847

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding – Een warm broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas erover. Klinkt dat lekker? Misschien niet. Toch maar eens proberen, zou ik willen voorstellen. Je zou nog eens aangenaam verrast kunnen worden.

Het recept is voor 4 personen, maar ook in je eentje of met zijn tweeën kun je het rustig maken: als er nog tonijnsalade over blijft, serveer je die prima de volgende dag op een toastje bij de borrel of op een (koude) boterham bij de lunch.

Wat is een tuna melt sandwich?

Is het dankzij de smeltkroes van culturen, of bij gebrek aan lange gezamenlijke historie? Uit Amerika komen in elk geval wonderlijke smaakcombinaties, die stiekem toch heel erg lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ‘surf en turf’ – kreeft met biefstuk, of aan de pindakaas met jam. Tuna melt is ook zo’n aparte: tonijn (tuna) salade en gesmolten (melted) kaas op een broodje (sandwich). Je kunt er een soort tosti van maken, of je kunt er een open broodje mee maken. Dat laatste vind ik persoonlijk lekkerder.

Volgens de overlevering zou de tuna melt sandwich per ongeluk zijn ontstaan in 1965 in South Carolina in een broodjes zaak toen een keer tonijnsalade zou zijn gemorst over een broodje gesmolten kaas. Tja, of het waar is, zullen we nooit weten en dat maakt ook eigenlijk weinig uit.

Tuna melt sandwich is erg lekker als lunch, maar ook prima als snel avondmaal naast een soepje of een salade.

Tuna melt sandwich; een heerlijke Amerikaanse uitvinding

voor 4 personen:

  • 2 grote broodjes of 4 kleinere broodjes
  • 1 blikje tonijnstukken (à 165 gr.)
  • 2 el. mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el. kappertjes
  • 1/2 kleine rode uipeper
  • +/- 100 à 125 gr. kaas, liefst cheddar of Appenzeller

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zo maak je de tonijnsalade

Maak nu eerst de tonijnsalade: Laat de tonijn uitlekken en pluk hem uit elkaar met een vork. Snipper de halve ui en voeg toe. Hak de kappertjes grof en voeg ook toe. Snijd de stengel bleekselderij in dunne lange repen en hak die in kleine blokjes. Meng alles door elkaar met de mayonaise en flink wat peper voor wat extra pit.

Verdeel de tonijnsalade over de broodjes. Leg er een paar plakken kaas over. Doe de broodjes ongeveer 7 à 8 minuten in de oven, totdat de kaas lekker is gesmolten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer