• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet

Een recept en tips voor het zelf maken van tartaar

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
Tartaar van gerookte zalm en rode biet

Tartaar van gerookte zalm en rode biet – Zet in een handomdraai een geweldig lekker voorgerecht op tafel waar je de show mee steelt.

Tartaar van gerookte zalm

Oorspronkelijk is tartaar gemaakt van fijngehakt rauw rundvlees. Behalve van rundvlees wordt er van veel meer ingrediënten tartaar gemaakt. Tartaar staat voor fijngehakt, dit kan zowel vis, vlees of zelfs groenten zijn. Meestal wordt tartaar van vlees of vis rauw verwerkt en direct gegeten, maar je kunt er ook zoals in dit recept van tartaar van gerookte zalm voor kiezen om gerookte producten te gebruiken. Rauwe kip en varkensvlees zijn niet aan te raden om tartaar van te maken, maar als je deze rookt of gaart kan het dus wel. Bij groente is het logisch nadenken. Zijn de groente hard en eet je deze normaal gesproken gekookt? Dan zul je deze ook nu eerst moeten garen. Een tartaar van tomaat kan dus prima, maar een tartaar van rauwe wortel is niet echt aan te raden.

Zalm en biet is een heerlijke combinatie met een special effect door de kleur van de biet

Rode biet voor een geweldig effect

Door tartaar van gerookte zalm te mengen met rode biet krijg je een lichte, maar niet overheersende aardse smaak en een prachtige kleur. Zalm wordt met regelmaat gemarineerd in rode bietensap en is dus een vrij klassieke combinatie. Ook gerookte zalm kun je insmeren met een marinade van rode bietensap om zo een geweldig effect te creëren. Dat marineren heeft tijd nodig en alleen het sap wordt hiervoor gebruikt. In dit voorgerecht van tartaar van gerookte zalm en rode biet maken we een snelle versie van de ingelegde zalm door alles fijn te snijden en te mengen met crème fraîche. De toevoeging van zuivel samen met een beetje ui, citrus en kruiden brengt de smaken samen tot een smakelijk en smeuïg geheel.

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Tartaar van gerookte zalm en rode biet

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram gerookte zalm
  • 120 gram gekookte rode biet
  • 1/2 (rode) ui
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 limoen
  • scheutje olijfolie
  • takje dille
  • peper / zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tartaar van gerookte zalm en rode biet:

Snijd van de ui een paar dunne ringetjes, leg deze in een kommetje en druppel er iets limoensap over en zet opzij. Snijd van de rode biet een paar mooie plakjes of blokjes en houdt een mooi plakje zalm apart en 4 plukjes dille, dit is allemaal voor decoratie.

Snijd ongeveer 20 gram ui en 4 plukjes dille zo fijn mogelijk. Snijd de zalm en de biet in kleine stukjes. Meng nu de biet, zalm, fijngehakte dille en ui en 140 gram crème fraîche door elkaar. Breng de tartaar van zalm op smaak met 2 tot 3 eetlepels limoensap, peper en een klein beetje zout. Bewaar de tartaar tot gebruik in de koelkast, hierdoor wordt de kleur intenser.

Zet een half uurtje voor het serveren 4 borden klaar. Roer de tartaar even goed door en proef, breng eventueel verder op smaak. Neem een steekring en verdeel op ieder bord een gelijke portie die je in de steekring aandrukt. Heb je geen steekring? Bekleed dan kommetjes met huishoudfolie en verdeel daar de porties in. Druk goed aan en leg een bord ondersteboven op de kommetjes. Draai om en haal de huishoudfolie van de tartaar van gerookte zalm af. Roer de resterende crème fraîche even door en schep hiervan op iedere portie tartaar een lepeltje. Decoreer met de (drooggedepte) rode ui, de zalm en de dille. Druppel met een lepel een beetje olijfolie rond je tartaar. Serveer de tartaar van gerookte zalm en rode biet met lekker vers brood.

Bewaar de tartaar van gerookte zalm in de koelkast en serveer op kamertemperatuur.

Tafel lekker !!

DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen