• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

De lekkerste recepten!

1
Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm – Dat je met vis hele lekkere voorgerechten kunt maken is wel een bekend gegeven. Een vissoort die daar bij uitstek geschikt voor is, is gerookte zalm. Je hoeft gerookte zalm tenslotte niet eerst nog te koken of te bakken, je kunt het direct verwerken tot iets lekkers. Een aangezien veel mensen wel van gerookte zalm houden, is het een prima keuze om dit te gebruiken voor heerlijke voorgerechten.

Eenvoudige voorgerechten met gerookte zalm

Je kunt met gerookte zalm en een paar andere ingrediënten al een smaakvol voorgerecht maken. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk eens aan een zalmmousse. Als je in het bezit bent van een blender, maak je heel snel een lekkere mousse met gerookte zalm. Je gasten zullen die mousse lekker vinden. Het zelf maken van Gravad Lax is ook niet moeilijk. Dit traditionele Scandinavische gerecht moet je echt eens proberen. Het kost je alleen wat wachttijd, want het moet wel 24 uur in de koelkast marineren. Maar wij beloven je dat het de moeite waard zal zijn. Ook gerookte zalmbonbons met garnalenmousse zijn heerlijk als voorafje. Ze zijn makkelijk te maken en ze staan in een kwartiertje op tafel!

zalmrolletjes met komkommer
Voorgerecht

Zalmrolletjes met komkommer en dille-roomsaus

Een makkelijk en feestelijk voorgerecht: zalmrolletjes met komkommer en een frisse dillesaus. Simpel, lekker én mooi om te serveren.

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.

Vorige Volgende

Bijzondere voorafjes

Wil je graag een bijzonder voorgerecht met gerookte zalm op tafel zetten? Kijk dans eens bij de volgende recepten. Grote ravioli met gerookte zalm is een lekker luxe gerechtje, en veel makkelijker zelf te maken dan je misschien verwacht. Voor de echte visliefhebbers, die niet zo goed kunnen kiezen, is er een trio van gerookte vis, waar behalve gerookte zalm, ook gerookte paling en gerookte heilbot in zit. Kijk ook eens naar de carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis. Die fruitige combinatie zal je vast wel bevallen. Ook bijzonder zijn de couscous hapjes met gerookte zalm. Ze zijn heel smaakvol én je kunt ze van tevoren al maken.

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Rol frisse komkommer op met zalm en kruidenroomkaas. Komkommer zalm rolletjes zijn makkelijk, feestelijk en snel te maken.

grote ravioli met gerookte zalm
Voorgerecht

Grote ravioli met gerookte zalm

Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.

Couscous hapjes met gerookte zalm (3)
Hapjes

Couscous hapjes met gerookte zalm; In hergebruikte glaasjes

Deze aperitiefhapjes zijn een hartelijk welkom aan jouw gasten. De couscous hapjes met gerookte zalm worden geserveerd in gebruikte glaasjes.

Vorige Volgende

Diverse voorgerechten met gerookte zalm

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorgerechten die je met gerookte zalm kunt maken. Heb je er al eens aan gedacht om flammkuchen als voorgerecht te serveren? Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas zijn daar een prima ideetje voor. Als je echt indruk wilt maken op je gasten serveer je tartaar van gerookte zalm en rode biet. Dat is een geweldige smaaksensatie en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Zalm en asperges zijn een wereldse combinatie, en met dat gerecht maak je iedereen gelukkig.

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Verras je gasten met deze frisse tartaar van gerookte zalm, rode biet en crème fraîche. Een feestelijk voorgerecht met kleur en smaak.

Aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room
Voorgerecht

Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room; echt lekker eten

Een origineel voorgerecht? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room is zo'n voorgerecht. Koop echte ingrediënten en verras aan tafel.

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Asperges kunnen ook als voorgerecht. Asperges met gerookte zalm bijvoorbeeld. Lekker verse ingrediënten en supereenvoudig te maken.

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas
Hoofdgerecht

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas

Verrassend voor de dag komen met een lekker voorgerecht? Maak deze snelle flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas. Dit is Lekker Tafelen!

Vorige Volgende
Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.