Voorgerechten met gerookte zalm – Dat je met vis hele lekker voorgerechten kunt maken is wel een bekend gegeven. Een vissoort die daar bij uitstek geschikt voor is, is gerookte zalm. Je hoeft gerookte zalm tenslotte niet eerst nog te koken of te bakken, je kunt het direct verwerken tot iets lekkers. Een aangezien veel mensen wel van gerookte zalm houden, is het een prima keuze om dit te gebruiken voor heerlijke voorgerechten.
Eenvoudige voorgerechten met gerookte zalm
Je kunt met gerookte zalm en een paar andere ingrediënten al een smaakvol voorgerecht maken. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk eens aan een zalmmousse. Als je in het bezit bent van een blender, maak je heel snel een lekkere mousse met gerookte zalm. Je gasten zullen die mousse lekker vinden. Het zelf maken van Gravad Lax is ook niet moeilijk. Dit traditionele Scandinavische gerecht moet je echt eens proberen. Het kost je alleen wat wachttijd, want het moet wel 24 uur in de koelkast marineren. Maar wij beloven je dat het de moeite waard zal zijn. Ook gerookte zalmbonbons met garnalenmousse zijn heerlijk als voorafje. Ze zijn makkelijk te maken en ze staan in een kwartiertje op tafel!
Zalmrolletjes met komkommer
Als je een voorgerecht wilt dat echt lekker is en bijna niet kan mislukken, maak dan zalmrolletjes met komkommer.
Zalmmousse van gerookte zalm
Deze zalmmousse van gerookte zalm is niet alleen lekker als voorgerecht. Serveer hem ook eens op een sandwich als lunch of op de borrelplank.
Gravad Lax, gemarineerde zalm
Gravad lax is een typisch gerecht uit het hoge koude noorden. Gemarineerde zalm en dan bedoelen we langdurig gemarineerd. Dit is zalig!
Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse
Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.
Bijzondere voorafjes met gerookte zalm
Wil je graag een bijzonder voorgerecht met gerookte zalm op tafel zetten? Kijk dans eens bij de volgende recepten. Grote ravioli met gerookte zalm is een lekker luxe gerechtje, en veel makkelijker zelf te maken dan je misschien verwacht. Voor de echte visliefhebbers, die niet zo goed kunnen kiezen, hebben we een trio van gerookte vis, waar behalve gerookte zalm, ook gerookte paling en gerookte heilbot in zit. Kijk ook eens naar de carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis. Die fruitige combinatie zal je vast wel bevallen. Ook bijzonder zijn de couscous hapjes met gerookte zalm. Ze zijn heel smaakvol én je kunt ze van tevoren al maken.
Trio van gerookte vis
Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.
Komkommer zalm rolletjes; Je gasten echt verwennen
Begin je dinertje goed en serveer frisse komkommer zalm rolletjes gevuld met gerookte zalm en roomkaas en verse kruiden als voorgerecht.
Grote ravioli met gerookte zalm
Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.
Couscous hapjes met gerookte zalm; In hergebruikte glaasjes
Deze aperitiefhapjes zijn een hartelijk welkom aan jouw gasten. De couscous hapjes met gerookte zalm worden geserveerd in gebruikte glaasjes.
Diverse voorgerechten met gerookte zalm
Natuurlijk zijn er nog veel meer voorgerechten die je met gerookte zalm kunt maken. Heb je er al eens aan gedacht om flammkuchen als voorgerecht te serveren? Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas zijn daar een prima ideetje voor. Als je echt indruk wilt maken op je gasten serveer je tartaar van gerookte zalm en rode biet. Dat is een geweldige smaaksensatie en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Zalm en asperges zijn een wereldse combinatie, en met dat gerecht maak je iedereen gelukkig.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.