• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

De lekkerste recepten!

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm – Dat je met vis hele lekker voorgerechten kunt maken is wel een bekend gegeven. Een vissoort die daar bij uitstek geschikt voor is, is gerookte zalm. Je hoeft gerookte zalm tenslotte niet eerst nog te koken of te bakken, je kunt het direct verwerken tot iets lekkers. Een aangezien veel mensen wel van gerookte zalm houden, is het een prima keuze om dit te gebruiken voor heerlijke voorgerechten.

Eenvoudige voorgerechten met gerookte zalm

Je kunt met gerookte zalm en een paar andere ingrediënten al een smaakvol voorgerecht maken. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk eens aan een zalmmousse. Als je in het bezit bent van een blender, maak je heel snel een lekkere mousse met gerookte zalm. Je gasten zullen die mousse lekker vinden. Het zelf maken van Gravad Lax is ook niet moeilijk. Dit traditionele Scandinavische gerecht moet je echt eens proberen. Het kost je alleen wat wachttijd, want het moet wel 24 uur in de koelkast marineren. Maar wij beloven je dat het de moeite waard zal zijn. Ook gerookte zalmbonbons met garnalenmousse zijn heerlijk als voorafje. Ze zijn makkelijk te maken en ze staan in een kwartiertje op tafel!

zalmrolletjes met komkommer
Voorgerecht

Zalmrolletjes met komkommer

Als je een voorgerecht wilt dat echt lekker is en bijna niet kan mislukken, maak dan zalmrolletjes met komkommer.

Zalmmousse
Hapjes

Zalmmousse van gerookte zalm

Deze zalmmousse van gerookte zalm is niet alleen lekker als voorgerecht. Serveer hem ook eens op een sandwich als lunch of op de borrelplank.

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

Gravad lax is een typisch gerecht uit het hoge koude noorden. Gemarineerde zalm en dan bedoelen we langdurig gemarineerd. Dit is zalig!

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis.

Bijzondere voorafjes met gerookte zalm

Wil je graag een bijzonder voorgerecht met gerookte zalm op tafel zetten? Kijk dans eens bij de volgende recepten. Grote ravioli met gerookte zalm is een lekker luxe gerechtje, en veel makkelijker zelf te maken dan je misschien verwacht. Voor de echte visliefhebbers, die niet zo goed kunnen kiezen, hebben we een trio van gerookte vis, waar behalve gerookte zalm, ook gerookte paling en gerookte heilbot in zit. Kijk ook eens naar de carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis. Die fruitige combinatie zal je vast wel bevallen. Ook bijzonder zijn de couscous hapjes met gerookte zalm. Ze zijn heel smaakvol én je kunt ze van tevoren al maken.

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.

komkommer zalm rolletjes
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; Je gasten echt verwennen

Begin je dinertje goed en serveer frisse komkommer zalm rolletjes gevuld met gerookte zalm en roomkaas en verse kruiden als voorgerecht.

grote ravioli met gerookte zalm
Voorgerecht

Grote ravioli met gerookte zalm

Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.

Couscous hapjes met gerookte zalm (3)
Hapjes

Couscous hapjes met gerookte zalm; In hergebruikte glaasjes

Deze aperitiefhapjes zijn een hartelijk welkom aan jouw gasten. De couscous hapjes met gerookte zalm worden geserveerd in gebruikte glaasjes.

Vorige Volgende

Diverse voorgerechten met gerookte zalm

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorgerechten die je met gerookte zalm kunt maken. Heb je er al eens aan gedacht om flammkuchen als voorgerecht te serveren? Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas zijn daar een prima ideetje voor. Als je echt indruk wilt maken op je gasten serveer je tartaar van gerookte zalm en rode biet. Dat is een geweldige smaaksensatie en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Zalm en asperges zijn een wereldse combinatie, en met dat gerecht maak je iedereen gelukkig.

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas
Voorgerecht

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas

Vorige Volgende
Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Een voorgerecht serveren
Kookschool

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen