• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Vitello Tonnato deluxe

door Arianne Parent
in Voorgerecht
0
0
Vitello tonnato deluxe

Vitello Tonnato deluxe – Dit is een simpel en toch feestelijk gerecht dat je als voorgerecht tijdens een etentje kunt serveren. Het is een Italiaanse klassieker. Normaal is Vitello Tonnato in plakken gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaise-achtige saus met tonijn.  Maar ik maakte er een moderne en speelse versie van, al blijven de smaken behouden. Vlees en vis samen is meestal niet het perfecte huwelijk, maar in dit gerecht vormen ze de ideale partners. Het geheim hiervan is fijngesneden vlees, geen dikke plakken, niet te veel saus, die dan weer niet te dun of te dik mag zijn of een te overheersende vissmaak heeft.

Kalfsmuis

De kalfsmuis is een stuk kalfsvlees dat mager vlees combineert met een klein beetje vet. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak. Het is een heerlijk stuk vlees om te stoven, maar als je er hele dunne lapjes van snijdt is het zelfs te bakken als biefstuk. Je moet dan wel iets meer kauwen, maar dat is echt geen straf!

Vitello Tonnato deluxe

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kalfsmuis
  • 1 blik tonijn in water 200 gram
  • 15 gram ansjovis
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 25 gram kappertjes
  • 100 gram mayonaise
  • plukjes fijne kervel
  • 2 sneden brood
  • broodkorstjes
  • cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • bakboter
  • olie

Bereidingswijze van dit recept

Vitallo Tonnato deluxe maak je zo:

Verwarm de oven voor op 70 graden. Schroei het kalfsvlees snel mooi goudbruin aan in de bakboter. Leg het vlees in een braadslede en steek een kookthermometer in het vlees. Gaar de kalfsmuis nu verder in de oven tot een kerntemperatuur van 58 graden. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat afkoelen.

Frituur een deel kappertjes in een pan met hete olie en laat ze uitlekken. Bestrooi met een beetje fleur de sel.

Rooster 2 sneden brood en steek er kleine rondjes uit met een uitsteek vorm. Voeg de tonijn, kappertjes, ansjovis en citroenrasp toe aan de mayonaise en mix glad tot  een homogene saus. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de saus in een spuitzak en zet in de koelkast.

Maak nu de borden op: spuit met behulp van de spuitzak een streep of twee van de saus in een gebogen lijn aan de kant van het bord. Snijd het kalfsvlees flinterdun in plakjes en leg ze speels op de saus. Spuit hier en daar nog één toefje saus met de spuitzak.

Om de vitello tonnato deluxe te versieren: Snijd de kleine cherrytomaatjes in vieren, werk af met heel fijne kervel blaadjes en broodkorstjes, en de gefrituurde karpertjes.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Kalfsvlees
DeelPin837Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto
Hoofdgerecht

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Zigeunerschnitzel
Vleesgerechten

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen