Zalmrolletjes met komkommer – Een simpel maar overheerlijk voorgerecht dat bij iedereen in de smaak valt.
Zalm is de populairste vis, er zijn dan ook veel manieren om een voorgerecht met gerookte zalm te maken. Als je een makkelijk voorgerecht wilt dat bijna niet kan mislukken, neem dan gerookte zalm. De gerookte vis is al op smaak en heeft verder eigenlijk geen smaakmakers meer nodig. Koop wel mooie plakken gerookte zalm, dat maakt het oprollen een stuk eenvoudiger.
Je maakt dit voorgerecht met maar 4 ingrediënten
Gebruik de komkommer met schil
Het schillen van de komkommer mag je dit keer gewoon overslaan. Het heeft bij de zalmrolletjes zelfs voordelen om de komkommer niet te schillen. De schil is rijk aan smaak en de groene kleur geeft een mooi contrast. De staafjes komkommer met schil zijn ook steviger, zodat het makkelijker is om de gerookte zalm samen met de komkommer mooi op te rollen.
Extra lekker met een dillesausje
Een smakelijk sausje van zure room en dille maakt de zalmrolletjes met komkommer helemaal af. En ook dat sausje is te makkelijk om te maken. Zure room mengen met een beetje peper, zout en gehakte verse dille en klaar ben je.
Maak ze lekker vers
Als je zalmrolletjes met komkommer als voorgerecht wilt serveren, maak ze dan zo vers mogelijk. Een uur van tevoren is geen probleem, maar doe je dit nog eerder dan is de kans dat de komkommer door het zout van de vis vocht loslaat en zacht wordt. Dat zorgt ervoor dat de komkommer niet meer knapperig is en dat is juist wat die zalmrolletjes met komkommer zo lekker maakt. Je kunt de komkommer eventueel wel eerder snijden en in een bakje in de koelkast bewaren. Het inrollen doe je dan een uurtje vooraf.
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Een makkelijk voorgerecht; met deze recepten steel je de show
Een lekker voorgerecht, maar niet ingewikkeld? Met verse ingrediënten kun je een makkelijk voorgerecht maken, waarmee jij de show steelt!
Zalmrolletjes met komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram gerookte zalm, in plakken
- 1 komkommer
- 125 ml zure room
- 3 takjes verse dille
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zalmrolletjes met komkommer:
Op een snijplank kun je de zalm in acht mooie plakjes verdelen. Vaak kun je een plak zalm doormidden snijden, zodat je twee driehoekige stukken overhoudt.
Snijd de komkommer in vier stukken, snijd twee plakken links en rechts van de komkommer en draai een kwartslag, snijd hier ook twee smalle plakken af zodat je een vierkante kern met zaden overhoudt. Dit middenstuk is niet geschikt omdat het teveel vocht loslaat. Snijd de plakken in mooi reepjes. Je kunt dit verdelen over acht mooie porties die je op de smalle kant van de plakjes zalm legt. Rol de komkommer reepjes voorzichtig in de zalm. Zet koel weg tot gebruik.
Haal de topjes van de takjes dille en leg er acht van opzij voor de decoratie. Snijd de rest fijne en meng dit met de zure rook die je op smaak brengt met zout en peper.
Verdeel de zalmrolletjes met komkommer over vier borden en schep er vlak voor het serveren een schepje dilleroom op. Werk af met een topje dille en serveer ze samen met lekker vers brood en gezouten roomboter.
Tafel lekker !!