Recepten om zelf te maken



Onderwerp "ansjovis"

Terug naar homepage


Feestelijke Cocktail van kwarteleitjes en tonijnmayonaise

Een feestelijke cocktail die je als voorgerecht of amuse kunt serveren. Het kwartelei en lompviseitjes geven dit gerecht een feestelijke en luxe uitstraling

Lees Meer

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam

Ansjovis uit de Oosterschelde? Jazeker! Wie denkt dat ansjovis alleen uit Verweggistan komt heeft het hartstikke mis. Ontdek ansjovis uit de Oosterschelde!

Lees Meer

Janssons frestelse oftewel Jansson’s verleiding

Dit is een recept uit Zweden en oh zo lekker. We kunnen het een beetje vergelijken met onze aardappelgratin maar dan met ansjovis.

Lees Meer


Pasta Puttanesca; Smaakvolle pastasaus met ansjovis en kappertjes

De ietwat zoutige pastasaus is er echt voor de liefhebber van ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. De ansjovis is zeker niet TE aanwezig waardoor deze traditionele saus toch zeker voor iedereen een aanrader is.

Lees Meer

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou,

Lees Meer

FISH TALES, een duurzaam vismerk

FISH TALES, een duurzaam vismerk Hou je van vis, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet doen, hoe je het thuis moet klaarmaken? Dan zijn de producten van FISH TALES, een kersvers duurzaam vismerk een aanrader voor

Lees Meer

Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Italianen zijn er dol op. Verse courgettes (wel de jonge courgette ca. 6 tot 8 cm.) in olie met ansjovis, kappertjes, knoflook en munt. Dit is leuk om te maken en bovendien een prachtig stilleven in jouw keuken. Maak er

Lees Meer

Snelle zomerse salade Nicoise (maaltijdsalade)

Snelle zomerse salade Niçoise (maaltijdsalade). Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle, verse en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie of

Lees Meer

Stokbroodje kruidenboter PLUS

Wanneer we een restaurantje opzoeken om een avond te genieten van een heerlijk vier gangen diner, bestellen we al gauw als voorafje of als tussendoortje een mandje stokbrood met kruidenboter. Waarom ontbreekt deze dan altijd op onze eetkamertafel? Voor vandaag

Lees Meer


Ansjovisdip (Anchoïade)

Een pittige dip van ansjovis om te serveren bij een stokbroodje of bij wat verse groenten als radijs, wortel en groene asperge op de borreltafel. Geef er dan ook wat soepstengels bij.

Lees Meer

Vijf eenvoudige lentehapjes met verse vis

Lente uit de zee! Hoe lekker en hoe light verse vis is willen we natuurlijk proeven in het voorjaar! In deze special vijf eenvoudige hapjes van verse vis die je absoluut het lentegevoel bezorgen. 

Lees Meer

De leukste visadresjes in Nederland

Verse vis kopen, er wordt niet zoveel over geschreven. Maar, er zijn in Nederland diverse leuke adresjes om verse vis te kopen. Bij deze de tips om ook met vis lekker te tafelen. Vers kan niet vers genoeg zijn. Natuurlijk

Lees Meer

Gevulde eieren

Gevulde eieren maakte oma altijd al. Het is een receptuur die door de tijd vele malen is aangepast of verbeterd. Hobbykoks kunnen zich helemaal uitleven om ze op de mooiste manier te presenteren.

Lees Meer

Tapenade, homemade

Tapenade is een pasta van olijven die met verschillende ingrediënten op smaak gebracht wordt. Je kunt een tapenade kant en klaar kopen in de supermarkt. Ook kaaswinkels en delicatessenzaken bieden je diverse soorten tapenade aan. Maar waarom maak je de

Lees Meer