Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kalkoen

Kelly Bronze Kalkoen – Kerst klassieker nr 1.

Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen. Lees hier het hele verslag. En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding van een Kelly Bronze Kalkoen door Geert Koolen.Kelly Bronze Kalkoen - Kerst…

Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos

Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos. In weekenden of als je gasten krijgt is het leuk om iets bijzonders te maken. Iets wat niet vaak op tafel staat is kalkoen. Daarom wil ik je in dit artikel iets meer vertellen over dit gevogelte. Vervolgens leg ik je uit hoe je dit kalkoenrolletje kunt maken. Kalkoen Kalkoen zien we steeds vaker in de supermarkt en is familie van de kip. De kalkoen is…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak. Natuurlijk zijn daarbij een aantal basis principes van…