Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

vanille

Ouderwets lekkere vanillepudding

Zoals alles wat je zelf maakt is deze home made vanillepudding ook veel lekkerder dan die uit een pak. Lekker vol en romig van smaak! Combineer de pudding ook eens met koekjes of (gepureerd) fruit. Bewaartip: dek de kom of puddingvorm af met plastic folie. Leg het folie direct op de pudding. Zo voorkom je velvorming. Vanillepudding: 5 dl…

Gegrilde perzik op drie manieren

BBQ perziken. Verse sappige perziken zijn overheerlijk op de bbq. Het verleidelijke zoete combineert perfect met de rook smaak van je gril. Hier zijn drie verschillende eenvoudige recepten om perziken te grillen, en je gasten eens aangenaam te verrassen. Gegrilde perziken met parmezaan en groene salade. Pel de perzik, snijd hem doormidden en…

Honingkoekjes

Heb je wel eens een lekker koekje op de ontbijttafel gezet? Deze honingkoekjes lenen zich daar prima voor. Erg lekker bij een kommetje yoghurt of een vers glas jus d' orange.
Lees verder...

Leffe Lentebier, geraffineerd en licht fruitig

Wat is er aangenamer dan de eerste lentedagen in te luiden met een bier met een typische unieke lentesmaak? Leffe dacht er net zo over en verrast opnieuw alle bierliefhebbers met een innovatie die tegelijk verfrissend en karaktervol is: Leffe Lentebier. Leffe Lentebier is herkenbaar aan zijn fruitige smaak, met een delicaat parfum, gekruid met…

Chocola

Godenspijs of wel chocola! Bijna iedereen lust wel chocola. Sommige mensen zijn er zelfs verslaafd aan. In deze column vertel ik meer over chocola en hoe het komt dat we er misschien wel verslaafd aan kunnen raken.

Stoven in de Le Creuset

Waarin maak je betere stoofpotten dan in de geëmailleerde gietijzeren ‘cocottes’ van Le Creuset? Deze onverslijtbare kookpotten van superieure kwaliteit worden al sinds 1925 door Le Creuset gemaakt. De totale productie voor de wereld gebeurt nog altijd in de oorspronkelijke fabriek in Picardië, al meer dan tachtig jaar.

Bananenbeignets

Gefrituurde banaantjes. Bijna iedereen vindt ze lekker en als je ze serveert met een bolletje ijs en slagroom heb je een grandioos dessert. Dat is weer eens iets anders als vanille vla en de kosten zijn bijna gelijk. 3 bananen 1 limoen 125 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 2 eetlepels suiker 1 ei 1/2 theelepel zout poedersuiker frituurolie Pel de bananen en snijd ze in…
Lees verder...

Crumble van cranberries en appel

Een prachtige herfstcombinatie en ook nog eens verrukkelijk om te zien is deze cranberry appel crumble. Simpel te maken, maar een lekkere verrassing als dessert. Met een toefje kaneelroom maak je het af. Je kunt deze crumble ook serveren met bijvoorbeeld caramel ijs.

Bananen op de grill met ijs en slagroom

Iedereen zou het moeten kennen, maar toch zijn er maar weinig mensen die een banaantje op de barbecue leggen. Jammer want het is zo'n heerlijk nagerechtje. De banaantjes op de barbecue terwijl jij zit uit te buiken en als ze klaar zijn doe je er een bolletje ijs en een flinke toef slagroom bij.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More