Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
worst recepten & inspiratie

worst

Broodje Knakkende KNAKworst

Knakworst is er in vele soorten en maten. Maar zijn ze ook lekker? De meeste worden in blik verkocht. Zet meerdere blikjes op een rij, en er smaakt er niet één hetzelfde. Maar als je er in bijt? Wat nou KNAK? Ze knakken geen van allen. Terug naar ouderwetse knakkende knakworst dus! Een lekker broodje Knakworst maak je zo: Zo'n broodje is…

Krokante Brabantse metworst met een gember/perenchutney!

Brabantse metworst. Ik had er nog nooit van gehoord en daar lag het op mijn aanrecht. Tja wat zou ik daar eens mee maken. Na wat informatie gevraagd te hebben aan collega’s had ik het eerst maar eens op een toastje gedaan. Dat smaakte heerlijk. Maar er moest toch meer te maken zijn met zo’n lekker stukje worst. Na wat brainstormen en rond te hebben gekeken in mijn keuken kwam daar het idee voor de…
Lees verder...

Lekker Tafelen op bezoek bij Lunenburg Vlees BV in Oudewater

Lekker Tafelen op bezoek bij Lunenburg Vlees BV in Oudewater - Ik hou van een stukje vlees op mijn bord, niet dagelijks, maar wel regelmatig. Een lekker speklapje, een ham uit de oven of een stukje worst op mijn brood. Maar met de berichten in de pers wordt een mens toch wat kritischer. Waar komt mijn vlees vandaan, hoe wordt het geslacht en wat…

Makkelijke Tapas! Gezellige tips en recepten

Makkelijke tapas, dat komt altijd uit toch? Even relaxen of een heerlijk avondje met vrienden en familie, dan schenk je iets lekkers in en serveer je er gezellige maar lekkere en verse hapjes bij. Een veel beter alternatief als die standaard zak chips op tafel. De eerste keer dat je deze schotel maakt zul je er echt even het koppie bij moeten…

7 Eenvoudige en smakelijke vullingen voor je sandwich

Picknicken? Of gewoon een bijzondere lunch natuurlijk. Bij het horen van het woord sandwich droom je direct van mooie velden vol bloemen, of een heerlijk koel bos, en laten we het strand niet vergeten. Reden te meer om onderstaand sandwich beleg bij je favorieten te zetten. Wie weet worden je dromen snel werkelijkheid.
Lees verder...

Spitskool met braadworstballetjes

Wist je dat spitskool zomerkool is? Dat kun je vooral zien aan het land van herkomst. In de zomer komt spitskool uit ons eigen land en in de winter halen we deze uit Spanje. Deze schotel is een topper en kun je ook heel goed buiten op je scottelbraai (wok) maken. Een gezond eenpansgerecht voor 4 stevige eters.

Zelf stokbrood of pistoletjes maken.

Zelf stokbrood of pistoletjes maken - Mmmmm ... een heerlijk, knapperige korstje aan de buitenzijde en zacht broodkruim van binnen.  Het is eigenlijk helemaal niet zoveel werk en het smaakt zoveel beter dan de afbakbroodjes uit de supermarkt. Wees gewaarschuwd, wie eenmaal zelfgemaakt en -gebakken broodjes heeft gegeten, wil nooit iets anders meer.…

Zelfgebakken broodje gezond.

Zo, de feestdagen zijn voorbij ... en dan nu tijd voor een overheerlijk broodje gezond. Lekker beleggen met wat rauwkost en een plakje magere kaas ... of worst natuurlijk. Ook wanneer je aan de slanke lijn doet, kun je vol op genieten :-)       Ingrediënten: 250 gr tarwebloem + 250 gr durum-bloem 7 gr gedroogde gist 1 tl zout 2 el zonnebloemolie 300 ml warm water Om te bestrooien:…
Lees verder...

Feestavond; hapjes op tafel en genieten maar!

Zomaar enkele lekkere suggesties voor hapjes om bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen.” Mensen die van borrelhapjes…

Luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat…

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer