Recepten om zelf te maken



Aardappel-courgetteschotel met kaas

Aardappel-courgetteschotel met kaas

Een zeer snelle, smaakvolle ovenschotel voor een doordeweekse dag. Eigenlijk toveren we de klassieke aardappelgratin om door er een laagje courgette tussen te leggen.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

  • 700 gram aardappelen vastkokend, geschild
  • 1 courgette
  • 75 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 125 ml (slag)room

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen en de courgette in flinterdunne plakjes. Leg de aardappelschijfjes en de courgette dakpansgewijs in een met boter ingevette ovenschaal, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de (slag)room over de aardappelen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gratin in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratin uit de oven 5 min. rusten voordat je serveert.

Tip: Gebruik een ovenschaal met een zo klein mogelijke diameter. Dit voorkomt dat je heel veel room nodig hebt om het gerecht te kunnen gratineren.



hoofdgerechten


  • oma Els

    Hij is verrukkelijk, ik eet het vandaag voor de 2e keer omdat mijn petekind komt eten en die houdt van lekkere dingen!!!

    dankjewel en groet van oma Els