Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

3

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade – Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten maak je in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart. Je kunt ervoor naar de bakker lopen, maar wat je zelf doet, doe je meestal beter. Aan de slag dus maar!

Aardbeien van de markt

Op de markt zie je kramen vol met verse aardbeien. Zo’n marktkoopman wil daar ’s avonds graag vanaf zijn. Hij laat maar al te graag de aardbeien even proeven. Je bent daardoor verzekert van een smaakvolle, zoete- en sappige aardbei. Massa’s mensen zie je bij zo’n kraam weglopen met een tas vol aardbeien. Vaak zijn dat meerdere bakken tegelijk. Ze gaan op een boterham, worden zo uit het vuistje gegeten en een enkeling maakt er iets lekkers mee. Als jij dan ook met echt lekkere aardbeien naar huis gaat is het leuk om deze aardbeientaart eens te maken. De aardbei is het belangrijkste ingrediënt en dan moeten ze ook echt lekker zijn toch?

Volg de instructies stap voor stap en het lukt ook jou om deze prachtige taart te serveren. De combinatie van aardbeien en witte chocolade is fantastisch. Als finishing touch gebruiken we een takje aardbeienmunt. Kun je daar niet aankomen dan kun je ook gerust de gewone munt pakken.

Succes bij het maken maar geniet vooral van het eten van deze aardbeientaart. En we vinden het leuk als je een fotootje deelt op je social media of als je hieronder in het reactieformulier even laat weten of het gelukt is en of de taart gesmaakt heeft.

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram aardbeien
  • 3,5 gr gelatine blaadjes
  • 150 gr witte chocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 200 gr mascarpone
  • 1 dl room
  • 2 dl room
  • Aardbeienmunt

Prik gaatjes in het bladerdeeg, bedek een vorm met bakpapier en leg er peulvruchten of bakparels op zodat het deeg tijdens het bakken niet omhoog komt. (Lees hier meer over blindbakken) Zet de met bladerdeeg bedekte vorm 20 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de bakparels.

Smelt 50 gram witte chocolade en smeer dit op de bodem. Laat even uitharden in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de bodem lekker krokant blijft.

Week de gelatine in koud water.

Smelt de overige chocolade met de 1 dl. Room en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen en meng het met de mascarpone tot een egale massa.

Klop de 2 dl. Room op en meng vervolgens met het chocolade/mascarpone mengsel. Laat dit even opstijven in de koelkast.

Verdeel de vulling met een pallet mes over de taartbodem en zorg dat het midden hoger is dan de zijkanten. Er moet een soort heuveltje ontstaan.

Verdeel dan de aardbeien naar eigen inzicht over de taart. Werk de taart af met een laagje aardbeiengelei of aardbeienjam dat je lichtjes opwarmt met een beetje water. Je kunt dit met een bakkwast over de aardbeien verdelen. Besproei met poedersuiker en maak af met een takje aardbeienmunt.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in
  1. Joke Maltha zegt

    Ben het met bovenstaande reactie eens. bladerdeeg blijft lekker krokant. iedereen vond het heel lekker, maar ik vind de mousse te zoet en te machtig en zou voor een andere vulling kiezen.

    1. arianne zegt

      Leuk dat jullie ze hebben gemaakt, wat betreft de smaak , wat voor de ene te zoet is ,is dan voor een ander weer niet te zoet. Wanneer je met chocolade werkt is dit een beetje normaal volgens mij. Natuurlijk kun je de vulling veranderen door iets anders, maar dan krijg je ook totaal iets anders van smaak.
      Voor mij die echt heel veel bakt is dit inderdaad altijd makkelijk gezegd, nu ik probeer erop te letten in verband met het afkoelen bijvoorbeeld, maar daar een tijd opzetten is ook niet altijd simpel, want alles hangt af van de omgevingstemperatuur, en nog zoveel andere factoren…

      Alvast thx, om jullie bevindingen te plaatsen!

  2. Brenda Reijken zegt

    De smaak is geweldig. De taart is niet moeilijk te maken.
    TIP:
    Vermeld de maat van het bakblik;
    Er staat steeds ‘beetje’ afkoelen en ‘iets’ opstijven. ik zou liever weten hoelang, want nu was de mascarpone wat gaan schiften in het roommengsel. Ik had het ‘ familie moeten maken’. nu liep de stijfheid terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.