Avocado eisalade – Heerlijk voor ontbijt, lunch en bij de borrel
Eiersalade 2.0
Iedereen heeft weleens eiersalade gehad al dan niet zelf gemaakt. Er zit echter erg veel verschil in de ene of de ander eiersalade. Dit is al zo als je deze kant-en-klaar koopt, maar maak je deze zelf dan zit er ook erg veel verschil in hoe iedereen deze maakt. De eitjes grof of fijngesneden. De mayonaise en kruiden die gebruikt worden. En vooral ook welke eieren scharrel, vrije uitloop, of andere. Maar moeilijk is het niet, zelfs kinderen maken al eiersalade. Probeer het eens op een andere manier zoals met deze avocado eisalade. Superlekker door de toevoeging van avocado en het ziet er ook nog eens erg leuk uit tussen de vaak witte spreads en kaasjes.
Avocado eisalade; Niet alleen bij de borrel
Serveer een salade zoals deze ook eens gewoon bij de lunch. Lekker op een snee geroosterde zuurdesem of op een hard broodje. Eventueel een beetje sla erbij en je hebt een geweldig lunchgerecht. Ook is deze salade erg geschikt op sandwiches voor bijvoorbeeld bij de High Tea.
Een avocado eisalade is een mooie vervanger voor vleeswaren op de boterham en vooral bij warmer weer een erg geliefd broodbeleg.
Avocado; Zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Avocado eisalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rijpe avocado
- 3 of 4 gekookte eieren
- ¼ rode ui
- 1 eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Avocado eisalade maak je zo:
Snij het stukje ui zeer fijn en doe in een kommetje. Snij de avocado door en snij de helft in niet al te kleine blokjes. De andere helft wrijf je met de platte kant van je mes tot moes. Doe in het kommetje en voeg er het citroensap en de mayonaise of yoghurt aan toe. Schil en snij de eieren grof. Meng deze met de avocadospread. Breng de avocado eisalade op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap naar smaak.
Tafel lekker !!