Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Babi ketjap

Babi ketjap – Een gerecht dat iedereen kent van de menukaart van een Chinees restaurant. Maar waarom zou je ervoor naar de Chinees gaan als je het ook zelf kunt maken. Onderstaand het recept voor een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Serveer met witte rijst of met nasi en met hete boontjes als bijgerecht.

Babi ketjap zelf maken

  • 1 kilo verse hamlappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 tl gemberpoeder
  • Zwarte peper uit je molen
  • Zeezout snufje
  • 2 flinke el arachideolie (pindaolie)
  • ¾ – 1 tl sambal
  • 2 dl kokend water

Snijd de hamlappen in reepjes en kruid met zout en peper. Verhit wat arachideolie in een wok en bak hierin de vleesreepjes aan alle kanten mooi goudbruin. Snipper de uien en de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Voeg dit toe aan het vlees in de wok en bak het kort even mee. Voeg nu de gemberpoeder, de sambal en de ketjap toe. Dit even goed roeren en er nu nog ongeveer 2 dl kokend water aan toevoegen en nog 20 minuten laten pruttelen. Je ziet de kleur veranderen, de smaken mengen zich goed en de saus kookt wat in.

Lekker met Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch) als bijgerecht en gekookte witte rijst of nasi en eventueel een frisse komkommersalade.

Printen



Babi ketjap

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.