• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoven met varkensvlees

door Elise de Haan
in Specials
0
2
Stoven met varkensvlees

Stoven met varkensvlees – Als je praat over het stoven van vlees, is het eerste dat bij veel mensen opkomt het stoven van rundvlees. Draadjesvlees wel te verstaan. Toch kun je met andere soorten vlees ook heerlijke stoofpotjes maken. Met varkensvlees bijvoorbeeld. Er zijn verschillende delen van het varken die je kunt gebruiken. Met deze delen van het varken maak je heerlijke gerechten als je ze stooft. Natuurlijk kost ook het stoven met varkensvlees, en zeker de grote stukken, meer tijd dan een varkensschnitzeltje bakken. Maar het resultaat is er dan ook wel naar. En ook hier geldt, je hoeft als je vlees stooft niet steeds bij die pan te blijven staan. Dus eigenlijk kost alleen de voorbereiding je een paar minuten en daarna roer je af en toe even in de pan. En zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan een pruttelende pan op het fornuis, waaruit allerlei heerlijke geuren opstijgen? Vervolgens zet je een paar uur later een heerlijke varkensstoofpot op tafel!

Stoven; hoe doe je dat?

Als je gaat stoven met varkensvlees, dan zal het in de meeste gevallen zo zijn dat je het vlees eerst aanbraadt. Zodra het rondom mooi bruin is voeg je dan een vloeistof toe waarin je het vlees verder laat garen. Die vloeistof kan van alles zijn. Denk aan bier, wijn, bouillon of gewoon water dat je toevoegt aan het braadvet. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Want ook kokosmelk, cider of een fond kun je prima gebruiken om in te stoven. Als je de temperatuur zo laag mogelijk houdt, zo rond de 90 graden, dan krijg je heerlijk sappig en mals varkensvlees. Natuurlijk duurt stoven op een heel lage temperatuur langer, maar het komt de smaak van je gerecht beslist ten goede.

Stoven met varkensvlees

Er zijn verschillende soorten vlees die je kunt gebruiken om te stoven met varkensvlees. Denk aan de varkensschouder, de hamlappen en de hamschijf (van de achterbout),  en de procureur, die wordt gesneden uit de nek van het varken en is heel geschikt om ‘pulled pork’ van te maken. Daarnaast zijn er de minder bekende varkenswangen, dit is heerlijk zacht vlees dat na het stoven zo uit elkaar valt.

Dit zijn de lekkerste recepten

Uiteraard hebben we een aantal hele lekkere recepten voor je om inspiratie op te doen. Wat ga jij maken als je gaat stoven met varkensvlees? Ga je voor de hamlappen? Of durf je je te wagen aan een bijzonder stoofpotje met varkenswangen?

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Een varkensvlees klassieker uit Indonesië! Lekker, makkelijk en voortaan maak je hem gewoon helemaal zelf; babi ketjap!

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit een stoofpot!

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen
Stoofschotel

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen

Een herfststoofpot uit de oven. Varkenswangen, Flespompoen, Cola, Kalfsfond, dit is een smaakfeestje eersteklas. Kost tijd maar weinig werk.

Gestoofde varkenswangen met appel
Stoofschotel

Gestoofde varkenswangen met appel

Een stoofpotje met het lekkerste stukje vlees van het varken. Voor deze gestoofde varkenswangen met appel komt iedereen graag aan tafel.

Vorige Volgende
Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Garnalen
Specials

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Reacties 2

  1. Yvonne says:
    9 maanden geleden

    Wij zijn hier ook fan van stoofpotjes, ook met varkensvlees ?
    Heerlijk, deze recepten sla ik op!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Leuk om te lezen, Yvonne! Houd de website in de gaten, want er volgen nog meer specials met stoofpotjes van andere vleessoorten de komende tijd!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen