• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, december 9, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Een traktatie bij een feestlijke lunch!

door Elise de Haan
in Recepten
0
0
Bagel met zalm en komkommer

Bagel met gerookte zalm en komkommer – Een echte traktatie voor bij een feestelijke lunch? Die maak je met een bagel met gerookte zalm en komkommer! Het broodje besmeer je eerst met geitenkaas, dat vormt een lekker hartige tegenhanger met de frisse komkommer. De gerookte wilde sockeye zalm maakt het helemaal af! Bij zo’n lunch hoort ook een glas heerlijk koele witte wijn, zo wordt de lunch een compleet feestje!

Gerookte wilde sockeye zalm

Het is je misschien opgevallen op de foto dat de vis op de bagel met gerookte zalm en komkommer heel rood van kleur is. Dit is wilde sockeye zalm. Sockeye zalm wordt gevangen in de grote meren en rivieren van Alaska en Canada, en in kustwateren langs de westkust van Noord-Amerika. De vis is bekend om zijn dieprode kleur, heerlijke smaak en hoge concentraties van omega-3 vetzuren. Sockeye zalm is een anadrome soort, wat betekent dat het leeft in zee en zich voortplant in zoet water. Tijdens het voortplanten wordt de kleur van de zalm dieper rood. Als je wilde zalm, of andere wild gevangen vis gaat kopen, let dan altijd op het MSC-keurmerk.

Bagels met gerookte zalm en komkommer – tips

Verse bagels zijn niet bij elke bakker makkelijk te koop. Nu kun je in bijna elke supermarkt afbakbagels kopen, en die zijn voor de bagel met gerookte zalm en komkommer een prima alternatief voor de verse exemplaren. Je hoeft ze alleen maar 5 minuten in de oven af te bakken. In plaats van bagels kun je natuurlijk ook kiezen voor een vers wit, hard of zacht bolletje.

Uiteraard kun je, als je niet aan sockeye zalm kunt komen, of als je het gewoon te kostbaar vindt, dit broodje ook maken met gewone gerookte zalm.

Houd je niet van geitenkaas, vervang deze dan door verse roomkaas. Dat past er ook goed bij.

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

 Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.

Komkommer

Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!

Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bagels
  • 100 gram gerookte sockeye zalm
  • 50 gram zachte, smeerbare geitenkaas
  • 4 linten komkommer, over de lengte gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • peper en zout
  • een paar takjes dille
  • 1 theelepel kappertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bagel met gerookte zalm en komkommer:

Bak als je afbakbagels gebruikt de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Was de komkommer en schaaf er over de gehele lengte 4 linten af met een dunschiller.

Meng in een kom de olijfolie met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Leg de komkommerlinten hier in en zorg dat alles een laagje krijgt.

Snijd de bagels open. Besmeer de onderste helft met de geitenkaas, en maal daar wat zwarte peper overheen. Verdeel de gerookte zalm over de bagels.

Schik vervolgens op elk broodje 2 linten komkommer.

Bestrooi elk broodje met wat verse dille en een paar kappertjes.

Leg de bovenste helft van de bagels er bovenop.

Serveer de bagels met gerookte zalm en komkommer direct. Bij zo’n lunch hoort natuurlijk eigenlijk een lekker koel glas witte wijn.

Tafel lekker !!

DeelPin8TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Pannenkoek met ham en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje
Stoofschotel

Hollands stoofpotje; van runderlappen

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

kaassoesjes
Hapjes

Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel

Hete bliksem met appels en peren
Algemeen

Hete bliksem met appels en peren

Citroenolie
Recepten

Citroenolie zelf maken

Kaassaus
Saus

Kaassaus; van Hollandse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

kipfilet recepten
Specials

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Check het recept of lees de info
Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Doe maar gewoon kerst - kerstrecepten

Doe maar gewoon KERST

Recept in de picture

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Ben je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!

Check het recept of lees de info
Pannenkoek met ham en kaas

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen