Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Meringue appeltaart; Originaliteit wordt beloond

Merinque appeltaart, met eiwitschuim dus. Zet iets origineels op tafel met deze appeltaart. Serveer bij een high tea maar ook als dessert met een kop koffie is dit echt genieten.

0 2.310

Meringue appeltaart; Originaliteit wordt beloond – Appeltaart, daar nemen we met z’n allen graag eventjes de tijd voor. Zoekend naar een terrasje om even neer te ploffen word je maar al te vaak uitgenodigd via stoepborden en raamstickers voor een koffie met een stuk appeltaart. Een eeuwenoude traditie waar we nog steeds warm voor lopen. De eenvoud van het basisrecept, de volle, fruitige smaak, de geur tijdens het bakken, redenen zijn er genoeg om met een kilo appels aan de slag te gaan en een heerlijke appeltaart uit de oven te toveren.

Originaliteit wordt beloond

Het basisrecept maakt iedereen. Hoe leuk is het om daar eens van af te wijken en je gezin en/of je gasten te verrassen met een beetje originaliteit. Dat verrassingseffect is de basis van gastvrijheid. Het laat zien dat je moeite gedaan hebt om je gasten te verwennen wat altijd weer resulteert in tevreden gezichten. Dat is waar jij voor bakt en dat maakt dat jij straks met trots jouw appeltaart op tafel zet.

Meringue appeltaart

Origineel? Dat mogen jullie beoordelen, maar vandaag deel ik met jullie het recept van een heerlijke Meringue appeltaart. Merinque is dat heerlijke eiwitschuim waar velen zich niet aan durven wagen. Dat gaat vandaag veranderen. Volg de aanwijzingen in dit recept en maak stap voor stap een prachtige meringue op je appeltaart. Schrijf voor je de taart serveert het recept even op, je gasten zullen je er zeker naar vragen 😉

Serveer de appeltaart bij een high tea, gewoon bij een kop koffie of met een heerlijke Nespresso als after dinner.

Meringue appeltaart
Meringue appeltaart

Aan de slag

  •  3 appelen
  • 180 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 0,6 dl melk
  • 0,5 dl arachide olie
  • 6 eierdooiers

Voor de meringue :

  • 200 gram suiker
  • 100 gram eiwit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een taartvorm met bakpapier. Doe de bloem en de suiker in een mengkom. Splits de eieren en hou het eiwit apart. Doe de eidooiers bij het bloem – suikermengsel en roer tot een homogene massa. Nu nog de melk en de arachide olie erbij en goed roeren. Stort je deze massa in de taartvorm. Schil en ontpit de appelen, snij ze in schijfjes en leg ze in waaiervorm op het deeg. Zet de taartvorm in de oven gedurende een 35 minuten en check met een priem of het deeg gaar is.

Ondertussen gaan we de meringue maken door de suiker met de eiwitten tot pieken op te kloppen.

Tip: Gebruik absoluut vetvrije materialen om de eiwitten te kloppen. Dit voorkomt dat het opkloppen van de eiwitten mislukt.

Als het deeg klaar is haal je hem uit de oven en doe er direct het eiwit mengsel op. Bak de merinque appeltaart nog een 10 minuten verder af op 220°C tot de meringue begint te kleuren. Opgelet: blijf bij je oven want de meringue kan nu vlug verbranden.

Met een kop koffie is de merinque appeltaart een fantastisch smakelijk dessertje. Enjoy!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer