Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

0

Bami met kip en paksoi – bami rijkelijk gevuld met kip en lekker veel knapperige groente.

Kippendijen

Vaak wordt er kipfilet gebruikt in wokgerechten. Kipfilet is al snel vrij droog als je hem ook maar iets te lang laat bakken. Neem eens kippendijen, deze zijn naar mijn idee lekkerder en voller van smaak en veel minder snel droog, ideaal dus in een wok gerecht.

Paksoi

Paksoi die gekke langwerpige kool met losse bladeren en een dikke nerf, je ziet het vaak liggen maar je weet misschien niet zo goed wat je er mee moet doen.  Paksoi is heerlijk om in wokschotels te verwerken. Het witte gedeelte is lekker knapperig en het groente gedeelte is het lekkerste als je dit op het laatste moment toevoegt. Het hoeft maar heel even in de pan en daarom zo ideaal voor wokschotels.

Waarom ik zelf mijn groenten snijdt

Je kent ze wel de zakjes met wokgroenten of roerbakgroenten uit de supermarkt. Wat ik daar altijd zo vreemd aan vind is dat alle groentes door elkaar in het zakje zitten terwijl de wortel of de boontjes toch echt wel langer nodig hebben om gaar te worden dan bijvoorbeeld de paksoi of de ui. Of je wortel is niet gaar of je ui is een verlept prutje geworden. En om nu alles weer uit te sorteren? Daarom snij ik mijn groentes graag zelf, dan kan ik gebruiken wat ik graag wil en kan ze op een volgorde in de pan doen zodat ik alle groente naar wens heb.

Bami met kip en paksoi

Voor 4 personen

  • 500 gram kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 cm verse gember
  • 1 theelepel sambal
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel maizena
  • 250 gram dikke mie
  • Zout
  • 75 gram cashewnoten
  • Olie om in te bakken
Bami met kip en paksoi

Snij het kippenvlees in kleine stukjes en doe deze in een kom. Pers de knoflook boven het vlees. Schil de gember en rasp deze boven het vlees. Doe er een theelepel sambal bij en roer goed door. Laat dit intrekken terwijl je de groente snijdt.

Was en snij de groente allemaal vooraf, maar hou ze wel apart zodat de groente die het langste nodig hebben het eerste in de pan kunnen. Schil de wortel en snij er dunne plakjes of reepjes van. Snij de champignons doormidden, de paprika in grove stukken en de ui in halve ringen. Was de paksoi en snij in repen. Hou het groene gedeelte apart deze wordt als laatste toegevoegd.

Zet een royale pan water op voor de mie, en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm een wok of grote koekenpan goed heet voor en doe er wat olie in. Wok eerst de kipstukjes kort zodat deze mooi rondom gebakken zijn en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Wok nu eerst de ui en de wortel kort, voeg dan de champignons en de paprika toe. Bak kort door en voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe. Doe er de kipstukjes weer bij en voeg er de vissaus en de ketjap aan toe. Doe er nu pas het groene gedeelte van de paksoi bij. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat ketjap, sambal en vissaus.

Meng de maizena met het water en voeg dit toe aan de wok schotel en warm alles nog even goed door. Hierdoor blijven de smaken mooi om de groente zitten en krijgt alles een mooie glans. Giet de mie af en meng deze door de wokschotel, breek de cashewnoten en strooi deze erover. Serveer de bami met kip en paksoi direct.

Tafel lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.