• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente

0
Paksoi

Paksoi – Paksoi is een veelzijdige groente met een knapperige textuur en een subtiele smaak die perfect is om te gebruiken in veel verschillende gerechten. Het is een bladgroente die oorspronkelijk afkomstig is uit Azië, waar het al eeuwenlang wordt geteeld en geconsumeerd. Het staat bekend om zijn lange, knapperige stelen en donkergroene bladeren. Behalve de bekende variant bestaan er nog wat andere variëteiten van de groente. Denk aan de kleinere Shanghaipaksoi, die lichtgroene stelen heeft, en er zijn ook minipaksoi’s te koop, die je in zijn geheel kunt klaarmaken. Hoewel het oorspronkelijk vooral in Aziatische gerechten werd gebruikt, heeft paksoi de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen vanwege zijn unieke smaak en voedingswaarde. Een van de beste dingen aan de groente is de veelzijdigheid in de keuken. Het kan rauw worden gegeten in salades voor een verfrissende crunch, of worden gestoomd, geroerbakt of gekookt in verschillende gerechten. De stevige stelen en zachte bladeren van paksoi maken het een perfecte aanvulling op roerbakgerechten, soepen en stoofschotels. Het absorbeert ook gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten, waardoor het een heerlijke toevoeging is aan allerlei gerechten. Dus maak daar gebruik van, en zet eens wat vaker paksoi op tafel!

Koken met paksoi

Paksoi is een groente die makkelijk te verwerken is. Dat betekent dat je er snel en op een eenvoudige manier de lekkerste gerechten mee kunt maken. Natuurlijk hebben we heel veel inspiratie voor je in de vorm van de lekkerste recepten met de groente.

De lekkerste en makkelijkste recepten

Omdat paksoi een Aziatische oorsprong heeft, zijn er veel recepten met een Aziatisch tintje. De groente past daar natuurlijk ook fantastisch in. Ga je voor de kip Teriyaki, de noedelsoep of liever een van de curry’s? Liever iets met een meer Nederlands tintje? Paksoi past ook prima in een stamppotje. Maar ook een frisse paksoisalade is een lekkere toevoeging, aan je (Oosterse) maaltijd of zelfs aan een rijsttafel of buffet.

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi uit de wok – snel op tafel

Ontdek hoe je Kip Teriyaki met paksoi snel en makkelijk maakt. Een heerlijk Japans gerecht met kip, groenten en teriyakisaus – perfect voor een doordeweekse maaltijd.

Noodles met kip en shanghai paksoi
Wokken

Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Een makkelijke maaltijd met kip, noodles en verse Shanghai paksoi. Snel klaar, vol groenten en ideaal om mee te variëren.

Kruidige noedels met paksoi en gehakt
Wokken

Kruidige noedels met paksoi en gehakt

Met dit recept voor kruidige noedels met paksoi en gehakt zet je in een half uur iets gezonds op tafel dat ook nog eens erg lekker is.

Bami met kip en paksoi
Wokken

Bami met kip en paksoi

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snijd verse groenten voor een heerlijke bami met kip en paksoi.

Noedelsoep met paksoi
Soep

Noedelsoep met paksoi; klaar in 15 minuten

Een goed gevulde noedelsoep met paksoi en andere groenten, die heel makkelijk te maken is. Je zet hem ook nog in een handomdraai op tafel!

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi; in 15 minuten op tafel

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Paksoistamppot met gele paprika
Stamppot

Paksoistamppot met gele paprika

Er zijn talloze variaties op stamppot mogelijk. Deze paksoistamppot met gele paprika is er daar één van die je zeker moet proberen.

Paksoisalade met kip
Salade

Paksoisalade met kip, taugé en pinda’s

Verras (in 15 minuten) met een goedgevulde paksoisalade met kip, taugé en pinda's. Als maaltijdsalade, maar ook bij een oosterse maaltijd!

Vorige Volgende
Bladgroenten

Bladgroenten; soorten & recepten

Bladgroenten, die zijn gezond, en ook vooral erg lekker. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Eet ze warm, eet ze rauw, alles kan. Leef je uit!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.