• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Spruitjes met honing en mosterd

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Spruitjes met honing en mosterd

Spruitjes met honing en mosterd – Spruitjes zijn een van de minst populaire groenten in Nederland. Vooral kinderen zijn er niet gek op. Eigenlijk is dat heel jammer, want spruitjes kunnen, als je ze goed bereidt, erg lekker zijn. Het recept dat wij hieronder delen bevestigt dat zeker. Het honingmosterdsausje geeft de spruitjes een wat zoetige smaak, waardoor wat bittere smaak die spruitjes kunnen hebben wat naar de achtergrond verdwijnt. Hield jij als kind niet van spruitjes en eet je ze daardoor nu ook niet? Doe ons dan een plezier, en probeer het nog één keer met het recept van onze spruitjes met honing en mosterd, en een paar tips die we je geven. Het kan maar zo gebeuren dat je toch van dit bijgerecht met spruitjes gaat houden!

Spruitjes die wel lekker zijn

Ben jij iemand met zo’n spruitjestrauma? Daar gaan wij je van af helpen! Om te beginnen hebben we nieuws voor je; de ‘moderne’ spruitjes zijn lang niet zo bitter als ze vroeger waren. Dat heeft te maken met wat stofjes die de bittere smaak veroorzaakten, er door het veredelen van het spruitjeszaad zijn uitgehaald. Hier werden de spruitjes een stuk milder van smaak. Dan is er nog het verschil in formaat dat ook meespeelt in hoe bitter spruitjes zijn. Kleine spruitjes zijn minder bitter dan grotere. Kies dus voor kleine spruitjes. Je bent wat langer bezig om ze schoon te maken, maar dat is beslist de moeite waard. Verder is het belangrijk dat je spruitjes niet te lang kookt. Ook door te lang koken worden ze bitter. Een exacte kooktijd is lastig aan te geven, dat hangt af van het formaat. Maar als je uitgaat van beetgaar zit je goed. De spruitjes blijven dan ook frisser van kleur. Durf jij onze spruitjes met mosterd en honing aan?

Welke mosterd kies je?

Voor deze spruitjes met mosterd en honing zijn twee verschillende soorten mosterd gebruikt. Fijne, wat scherpere mosterd voor een beetje pit, en een wat grovere, milde Zaanse mosterd. Je kunt de keuze van de mosterd die je gebruikt uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak, of de verhoudingen aanpassen.

Spruitjes recepten

Spruitjes recepten; Zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjes recepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Spruitjes met honing en mosterd

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kleine spruitjes
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 1 theelepel fijne Dijonmosterd
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spruitjes met honing en mosterd:

Snijd het kontje van de spruitjes en haal eventueel de buitenste blaadjes eraf als die lelijk zijn. Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout. Dit duurt 6 tot 10 minuten, afhankelijk van het formaat van de spruitjes. Je kunt even proeven om te controleren. Giet de spruiten af in een vergiet en spoel ze even af met koud water. Hierdoor blijft de groene kleur van de spruitjes frisser.

Smelt in een pan de boter, maar laat deze niet bruin worden. Voeg de honing, de mosterd en de tijm toe en roer tot een glad mengsel.

Doe de spruitjes bij het honing en mosterd mengsel in de pan en warm ze goed op.

Serveer de spruitjes met honing en mosterd direct. Lekker met gekookte aardappels en een stukje vlees.

Tafel lekker !!

DeelPin254Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen