Stamppot boerenkool met curryworst
Een lekkere variatie op boerenkool met worst is deze stamppot boerenkool met curryworst die ook erg lekker is met een hard broodje als lunch.
--
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Een lekkere variatie op boerenkool met worst is deze stamppot boerenkool met curryworst die ook erg lekker is met een hard broodje als lunch.
Een heel fijne manier om restjes groente en stokbrood op te maken? Maak er eens bruschetta met gegrilde groenten van. Dat is lekker!
Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!
Voor momenten dat je veel mensen moet voorzien van een lunch is deze kruidige wortelsoep echt een aanrader. Vol smaken, groenten en vezels.
Savooiekool of groene kool kun je gewoon koken. Maar als je kool bakt, krijgt hij meer smaak. Proef gebakken groene kool met kikkererwten!
Stop de zuurkool eens niet in de stamppot en maak er een vegetarische, romige, zuurkoolovenschotel met kerrie van. Lekker anders!
Een goed gevulde Italiaanse, vegetarische groentesoep, met een klein Hollands tintje. Deze minestrone met boerenkool moet je echt proeven!
Maak eenvoudig de lekkerste pastinaak friet uit de oven of aifryer. Lekker, snel en verantwoord eten is niet moeilijk.
Met een simpele salade naast je warme maaltijd eet je makkelijk extra groenten. Een winterpeensalade met appel is zo gemaakt, en erg lekker!
Een lekkere salade voor bij bijvoorbeeld een pastaschotel? Denk eens aan veldsla met gebakken champignons, lekker hartig door de spekjes!
Deze eenvoudige, vegetarische rijstschotel met linzen en gebakken uien heeft een lekker kruidig, licht pittig, Midden-Oosters tintje.
Een knolselderij snijden, hoe doe je dat makkelijk, snel en veilig. Met deze instructies wordt knolselderij snijden een fluitje van een cent.
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
De naam van de saus klinkt wat ouderwets, maar uiensaus is echt erg lekker om te serveren bij een vlees- of visgerecht. Pure nostalgie!
Ingewikkelde recepten genoeg. Maar ook met eenvoud kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze ovenschotel van knolselderij en winterpeen.
Goulash wordt meestal gemaakt met vlees. Maar je kunt ook heel goed een vegetarische goulash maken. Bomvol verse groenten en witte bonen.
Een risotto met krachtige smaken. Risotto met paddenstoelen en geitenkaas is het ultieme comfortfood en staat binnen 30 minuten op tafel.
Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.
Toe aan een andere witlofsalade maak dan witlofsalade met prei en ei met een verrassend lekkere dressing en knapperige stukjes pinda.
Macaroni met te weinig groenten? Met het heerlijke recept voor macaroni met aubergine en Ras el Hanout los je dat probleem in één keer op.
Bietjes suf? Deze zoetzure rode bietjes zijn dat zeker niet! Ontdek met welk ingrediënt je rode bieten omtovert tot iets écht lekkers.
Met slechts drie ingrediënten: spinazie, oude kaas en casinobrood maken we een verrassende tosti met spinazie.
Zet originaliteit op tafel met deze witlofsoep met ham en kaas. Het recept voor een stevige maaltijdsoep voor de herfst- en wintermaanden.
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Rode bieten krijgen veel smaak als je ze roostert. Met deze techniek maak je een smakelijke geroosterde bietensoep waar je liefde in proeft.
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Rösti maak je van aardappels. Je kunt er ook een leuke, lekkere twist aan geven. Dat doe je door rösti te maken van aardappels en groenten.
Zuurkool zonder spek en rookworst? Ja hoor, een vegetarische zuurkoolstamppot met paddenstoelen is ook erg lekker. Probeer het maar eens!
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Jij hoeft de groenten alleen maar te snijden, de oven doet het werk. Geroosterde knolgroenten zijn een lekker en makkelijk bijgerecht!
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Steel de show met prikkertjes van Nederlandse kaas. Dat is niet oubollig, dat is hartstikke hip. Dit is een lokale...
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.