Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.
Traditioneel comfortfood uit de Mexicaanse of Tex-Mexkeuken, dat kan alleen maar chili con carne zijn. En die maak je zelf, zonder zakjes!
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Een linzensoep kun je scharen onder de snellere winterse maaltijdsoepen. Deze linzensoep zit boordevol verse groenten en gehaktballetjes.
Echt smaak kan zo simpel zijn. Mooie ingrediënten, fijne smaken en plezier in de keuken. Probeer gekarameliseerde uiensoep met camembert!
Voedzame winter soepen met peulvruchten in de hoofdrol. Van de bekende erwten- en bonensoep tot een verrukkelijke Marokkaanse Harissa.
Deze orzo salade met rode biet en geitenkaas is geschikt als voorgerecht, maar ook voor de lunch of op een buffet.
Borsjt is een klassieke maaltijdsoep van rode bieten met veel extra groenten. Je zou deze ook met vlees kunnen serveren. Gezond & Lekker!
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Ben je vegan en heb je zin in extra lekkere, maar toch ook verantwoorde patat? Maak dan eens deze vegan loaded fries met ratatouille.
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild. Leer dit recept uit je hoofd.
De zoete aardappel is gezond. Met zoete aardappel pastinaak koekjes krijg je kinderen aan een gezonde maaltijd én ze zijn heerlijk bij vis.
Verse boerenkool, kun jij er nog mee overweg? Tegenwoordig is alles panklaar of diepvries. Wij geven je vijf tips voor verse boerenkool.
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Een groentebouillon maken, er is eigenlijk geen excuus om het niet zelf te doen. Het recept is simpel en geeft veel smaak en voldoening.
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!
Een heerlijke romige macaroni met ham, kaas en prei die extra lekker wordt door hem even te gratineren in de oven.
Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Dit recept voor pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht.
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoEieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Check het recept of lees de infoEen echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.
Check het recept of lees de infoJij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers