Crispy bloemkool nuggets: Serveer deze nuggets op een feestje, als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Iedereen zal er van smullen.
Kruidige bloemkool
De crispy bloemkool nuggets zijn op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel. Dit kruidenmengsel gaat in het papje en door de panko. Als je de bloemkool nuggets op tafel zet zullen de meesten aan tafel niet doorhebben dat het bloemkool is. De neutrale smaak van de bloemkool valt grotendeels weg door het kruidige en krokante korstje.
Maak de crispy bloemkool nuggets vooraf en warm ze op in de oven.
Knapperig korstje
Bijna alles is lekkerder als het krokant is. Zo ook bloemkool. Om dat te bereiken wordt de bloemkool eerst door een kruidig papje gehaald en daarna door de panko. Dat is een grof paneermeel, wat het net iets krokanter maakt dan gewoon paneermeel. Maar panko heeft net als paneermeel een beetje vet nodig. Dat wordt meestal toegevoegd door het te frituren of te bakken in boter of olie. Maar je wilt natuurlijk crispy bloemkool nuggets zonder grote hoeveelheden vet. Gaar daarom de bloemkool in de oven. Om een beetje vet in de panko te krijgen gebruik je een handige spray met olijfolie.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Crispy bloemkool nuggets
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 200 gram bloem
- 180 gram panko (paneermeel)
- 200 ml melk
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel grof gemalen peper
- 2 theelepels zout
- olie spray
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je crispy bloemkool nuggets:
Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe in een grote kom. Meng de kruiden met het zout in een kommetje. Doe de helft bij de bloem en de rest bij de panko. Roer dit er goed door. Roer nu de melk beetje bij beetje bij de bloem tot er een dik papje ontstaat wat goed aan de bloemkool blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt dit is per keer verschillend. Giet het papje over de bloemkool en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal alle stukjes bloemkool door de panko en leg ze op de plaat met bakpapier. Spray de met panko bedekte bloemkool roosjes licht in met de oliespray en bak de bloemkool in 25 tot 30 minuten in een oven van 180 graden gaar. Draai de roosjes eventueel halverwege en spray ze nogmaals in met wat olie.
Serveer de crispy bloemkool nuggets met een cocktailsaus of met een sweet chilisaus.
De roosjes zijn ook te bereiden in een airfryer.
Tafel lekker !!
Hoi, ik heb het gerecht net in de airfryer gedaan. Ben super benieuwd!
Nu weet ik de graden, maar hoeveel minuten? Een halfuur?
Dit heeft te maken met meerdere factoren, hoe groot je airfryer is en hoeveel nuggets je er in doet. Het beste kijk je na 10 minuten even, dan kun je makkelijker bepalen hoe lang ze nog moeten.
Heerlijk, maar hoe heet moet de oven? Of airfryer?
De oven of airfryer mag op 180 graden het staat inderdaad niet vermeld, ik ga het nu aanpassen.