Gegrilde T-bone steak: de 2 mooiste stukjes rundvlees samen aan een bot dat is de T-bone steak. Een fantastische steak om te grillen.
Pure smaken
Een mooi stukje vlees zoals als een T-bone steak heeft niet veel extra nodig. Het beste bak je de steak naturel. Pas na het bakken strooien je er vers gemalen peper en zout overheen. Deze steak is van zo’n mooie kwaliteit die heeft niet meer nodig. Wel is het erg lekker om er een goede liefst zelfgemaakte saus bij te serveren.
Welke saus
Eigenlijk kun je alle kanten op met de saus. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Wanneer je de gegrilde T-bone steak in de zomer serveert is een chimichurri, knoflooksaus of kruidenboter erg lekker. In de winter past een blauwekaassaus, pepersaus of gebakken uien en champignons er weer beter bij. Maar niets is bindend, gebruik vooral wat in het seizoen is en waar je voorkeur ligt.
Een gegrilde T-bone steak eet je met…
Een goed stuk brood en een verse groene salade erbij en je bent klaar. Maar wil je meer uitpakken bij je gegrilde T-bone steak ga dan eens voor gevulde aardappels en geroosterde groenten of zelf gebakken frites. Bij de barbecue is een huisgemaakte aardappelsalade weer erg lekker. Je ziet saai hoeft het niet te zijn.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Gegrilde T-bone
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kleine of 2 grote T-bones
- zout/peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde T-bone steak;
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het met een stuk keukenpapier droog. Smeer beide zijde in met een beetje olijfolie. Nu is het belangrijk hoe groot en hoe dik de T-bone is. Hij moet liefst minimaal 2 cm dik zijn. De grootte en dikte van het vlees bepaald de bereidingstijd. Een dunne T-bone bak je net als een biefstuk ongeveer 3 tot 4 minuten aan beide zijden. Heb je een dikker stuk vlees dan wordt het lastiger bepalen. Daarom maken we gebruik van een kernthermometer die je in het midden van het vlees steekt, maar niet naast het bot. Voor een mooie gaarheid moet je een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden hebben. Na het garen mag het vlees nog 5 minuten rusten wat de kerntemperatuur nog iets omhoog brengt.
Bestrooi de gegrilde T-bone steak tijdens het rusten royaal met verse peper uit de molen en grof zeezout. Snij, als je grote stukken hebt, het vlees in grove plakken en maak porties op een grote plank. Serveer vanaf de plank en geef er een saus naar keuze bij.
Tafel lekker !!