Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek – Iedere dag weer iets nieuws verzinnen, het valt soms niet mee. Vaak zoeken we te ver en doen we te moeilijk. Die macaroni of die bordjes met aardappel, groente en vlees zijn vaak erg lekker maar ook al gauw saai. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.
Gebruik wat je hebt
Want neem nu de knolselderij deze wordt meestal gekocht voor de erwtensoep en dat is het dan vaak wel een beetje. Maar wist je dat je hier de heerlijkste gerechten mee kunt maken zoals een puree, ovenschotel, of deze wokschotel. Zo is het met veel groente, we maken meestal hetzelfde, vaak is het gemak, maar soms moeten we ook op ideeën gebracht worden. Daar helpen we graag bij met voor nu deze heerlijke aardappelschotel met knolselderij.
Serveer zoals je wilt
Je kunt hem in plaats van aardappels serveren, maar ook als aardappel groenteschotel. Voor erbij is varkensvlees of wild erg lekker. Ander vlees kan natuurlijk ook maar de aardse smaak van knolselderij past hier het beste bij. En wil je een vega menu dan doe je er meer champignons in en laat je de spekjes achterwege.
Knolselderij; Informatie en 15+ recepten
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram knolselderij
- 600 gram aardappel
- 250 gram champignons
- 150 gram gerookt spek
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek:
De hoeveelheden zijn bij benadering, wil je van het ene of andere meer of juist minder dan is dat geen probleem.
Schil en was de knolselderij en de aardappels. Snijd ze dan in niet te kleine blokken. Kook deze in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snij de champignons naar gelang de grootte doormidden of in parten. Snij het gerookt spek in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een hapjespan en bak hierin de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en bak de champignons kort op hoog vuur. Schep deze ook uit de pan. Doe wanneer nodig een klein beetje boter of olie in de pan ven verhit. Bak hierin de knolselderij en de aardappels goudbruin. Wanneer deze een mooie kleur hebben mogen de champignons en de spekjes erbij. Warm alles op hoog vuur kort door, strooi er een beetje peper, zout en versgeraspte nootmuskaat over. Serveer de aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek lekker heet.
Tafel lekker !!
Het zou fijn zijn als er bij een gerecht de calorieën vermeld staan.
Dat snappen we, maar wij houden ons met smaak bezig en niet met diëten . Om de calorieën te berekenen zijn er diverse websites die daar bij helpen zoals die van het Voedingscentrum. Zij hebben zelfs een speciale app.
Wat een superlekker gerecht. Zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen?
Kan het iedereen aanraden.
Dank je voor de leuke reactie. De meest simpele gerechten zijn vaak de lekkerste, en degene die dan ook met regelmaat opnieuw gemaakt worden.