Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Met slechts 4 ingrediënten maak je deze fantastische aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek. Een doordeweekse topper voor herfst en winter.

0 203

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek – Iedere dag weer iets nieuws verzinnen, het valt soms niet mee. Vaak zoeken we te ver en doen we te moeilijk. Die macaroni of die bordjes met aardappel, groente en vlees zijn vaak erg lekker maar ook al gauw saai. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Want neem nu de knolselderij deze wordt meestal gekocht voor de erwtensoep en dat is het dan vaak wel een beetje. Maar wist je dat je hier de heerlijkste gerechten mee kunt maken zoals een puree, ovenschotel, of deze wok schotel. Zo is het met veel groente, we maken meestal hetzelfde, vaak is het gemak maar soms moeten we ook op ideeën gebracht worden. Nou daar wil ik graag bij helpen met voor nu deze heerlijke wok schotel. Je kan hem in plaats vaan aardappels serveren maar ook als aardappel groente schotel. Voor erbij is varkensvlees of wild erg lekker. Ander vlees kan natuurlijk ook maar de aardse smaak van knolselderij past hier het beste bij. En wil je een Vega menu doe je er meer champignons in en laat je de spekjes achterwege.


Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Hoofdgerecht voor 4 personen

Zo maak je aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek:

De hoeveelheden zijn bij benadering, wil je van het ene of andere meer of juist minder dan is dat geen probleem.

Schil en was de knolselderij en de aardappels en snij deze in niet te kleine blokken. Kook deze in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snij de champignons naar gelang de grootte doormidden of in parten. Snij het gerookt spek in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een hapjespan en bak hierin de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en bak de champignons kort op hoog vuur. Schep deze ook uit de pan. Doe indien nodig een klein beetje boter of olie in de pan ven verhit. Bak hierin de knolselderij en de aardappels goudbruin. Wanneer deze een mooie kleur hebben mogen de champignons en de spekjes erbij. Warm alles op hoog vuur kort door, strooi er een beetje peper, zout en versgeraspte nootmuskaat over. Serveer de aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek lekker heet.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer