Kip curry lasagne – een echt fusion gerecht, lasagne gemaakt met curry, gewoon omdat het zo lekker is.
Het is geen logische combinatie, maar eigenlijk ook weer wel. Want als je kip curry met noedels kunt eten kun je er ook lasagne van maken. Lasagne is net als noedels een pastasoort, wel een iets ander recept, maar het idee is hetzelfde. Kip curry lasagne is dan ook de ultieme verwenmaaltijd voor wie van lasagne en van curry houdt.
Een curry gemaakt met kipgehakt
De klassieke lasagne wordt gemaakt met gehakt. Om in die sfeer te blijven hebben we voor de kip curry lasagne ook voor gehakt gekozen. Kipgehakt dan. Het kipgehakt breng je op smaak met een gele currypasta en lekker veel verse groenten zoals Chinese kool en prei. Het is een eenvoudig recept wat je met trots op tafel kunt zetten. Koop wel kipgehakt zonder kruiden. Die kruiden, of in dit geval die curry, ga je zelf toevoegen om een heerlijke kip curry lasagne te kunnen serveren.
Zoet, zout, zuur, romig en een beetje scherp
Op de kleur na lijkt de kip curry lasagne op een gewone lasagne, maar de smaak is totaal anders. Door kipgehakt, currypasta en kokosmelk te gebruiken, krijg je een totaal andere smaakbeleving. Zoet, zout, zuur, romig en een beetje scherp zijn de kenmerkende smaken. Het gehakt, de saus, de stukjes appel en de geraspte kokos samen met de panko voor het korstje, alles is in evenwicht. De gele currypasta geeft heel veel smaak aan het gerecht. We geven als basis 2 eetlepels in dit recept, maar je kunt er natuurlijk altijd meer in doen. Proef wel eerst voordat je teveel toevoegt want currypasta kan soms verrassend pittig zijn.
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Kip curry lasagne
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipgehakt
- 350 gram chinese kool
- 250 gram prei
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 eetlepels gele currypasta
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel gemberstroop
- 250 ml kokosroom
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel maizena
- 250 gram gedroogde lasagnebladen
- 1 eetlepel kokosrasp
- 2 eetlepels panko
- olie om in te bakken
- zout
- 1 appel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kip curry lasagne:
Snijd de prei in ringen, de ui in stukjes. Snijd de Chinese kool in repen en snijd die nog een keer door. Snijd de tomaat en de appel in kleine blokjes.
Verhit een grote hapjespan met een beetje olie en bak de ui daarin glazig. Voeg de currypasta en de kurkuma er aan toe en pers de knoflook erboven uit, bak dit even mee. Voeg het gehakt er aan toe en bak dit rul. Voeg dan de tomaat toe zodat alle aanbaksels los komen. Dan gaan de prei en de Chinese kool er in gedeeltes bij. Bak dit kort mee.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Los de maizena op in een beetje water en roer door de saus zodat die binding krijgt. Breng de saus op smaak met zout, gembersiroop en eventueel meer currypasta. Voeg de appels toe en roer door.
Vul een grote ovenschaal met laagjes kip curry en lasagnebladen. Begin en eindig met de curry. Bestrooi de ovenschotel met een mengsel van panko, kokos en een snufje zout. Zet de kip curry lasagne ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Laat de kip curry lasagne 10 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Tafel lekker !!