Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel met prei en zalm

Een heerlijke ovenschotel met prei en zalm, een gerecht met veel verschillende smaken. Smaken die perfect samenkomen in deze ovenschotel.

Ovenschotel met prei en zalm – Prei vind ik zo’n groente waar je veel mee kan zonder te veel opsmuk. De prei zelf heeft al zoveel smaak daar hoef je niet veel mee te doen, smoren en een beetje kruiden is echt al genoeg om een lekker gerechtje te maken. Toch nodigt de prei af en toe ook uit om eens wat meer te doen. De prei gebruik ik deze keer voor een ovenschotel met zalm welke ik afdek met een laagje aardappelpuree. Ik gebruik zowel zalmfilet als gerookte zalm, dit geeft een verrassend lekkere twist aan het geheel.

Kies je mosterd

De aardappelpuree heb ik op smaak gebracht met een beetje mosterd. Ik koos een grove mosterd met een milde smaak maar dit is heel persoonlijk, een pittige mosterd smaakt ook prima kies liever niet voor een zoete mosterd deze smaak combineert minder goed in dit gerecht. Een gerecht dus met veel verschillende smaken, maar ze komen perfect samen in deze heerlijke ovenschotel.


Ovenschotel met prei en zalm

Ovenschotel voor 4 personen

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 600 gram prei
  • 600 gram zalmfilet
  • 150 gram gerookte zalm
  • 15 gram dille
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • 2 el citroensap
  • 30 gram boter
  • 2 volle el mosterd

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Haal de “naaldjes” van de takjes van de dille en snijd de “naaldjes” fijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de zalmfilet voor ongeveer 4 minuten. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de prei lichtjes aan. Strooi de bloem over de prei en bak ca. 1 minuut mee. Voeg 200 ml melk toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met wat zout, peper, het citroensap en de dille.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep zowel de zalmfilet als de gerookte zalm voorzichtig door de prei en schep dit in een vuurvaste schaal. Giet de aardappels na het koken af, voeg bij de aardappels de overige melk, de boter en de mosterd. Stamp met een stamper tot een gladde puree. Schep deze op de prei. Plaats de ovenschaal nu voor 30 minuten in de oven.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More