Collezione met courgette, tomaatjes en paprika – Een heerlijke pastaschotel boordevol zomerse groenten.
Kook jij ook altijd de bekende soorten pasta? Dat is begrijpelijk. Het is zo lekker vertrouwd. Toch word je met dit recept uitgedaagd om even uit die comfortzone te stappen. Met dit recept kun je ervaren hoe makkelijk en hoe leuk dat kan zijn.
Vandaag ga je in plaats van penne, tagliatelle, spaghetti of macaroni eens aan de slag met een veel minder bekende pasta, de collezione. Collezione gebruik je niet alleen voor de mooie vorm van de pasta, maar ook omdat er meer saus om blijft hangen. Je maakt collezione met courgette, daar zit niet heel veel saus in, maar wel heel veel verse groenten. De saus die er wel in zit kruipt in de schelpen en gaat als een dun laagje om de pasta zitten. Zo is iedere hap die je neemt een echte smaaksensatie.
Vandaag eet je volop verse groenten in de pasta
Even naar de supermarkt rennen voor een pak pasta, een zak gesneden groenten en een fles tomatensaus. Warm maken en bij elkaar gooien dan kun je aan tafel. Als je Lekker Tafelen al langer volgt, weet je dat we daar niet aan doen. Ben jij ook klaar met zo’n smakeloze hap? Probeer dan dit recept. Voor de collezione met courgette ga je lekker verse groenten snijden. Naast een pasta met courgette is het ook een pasta met puntpaprika en kleine tomaten. De tomaatjes springen open tijdens het garen en zorgen samen met paprika en olijfolie voor een heerlijk frisse en lichtzoete saus met een echte pure smaak.
Heb jij dit gemaakt? Laat ons het volgende dan weten:
- Was het snijden van de groenten echt zoveel werk?
- Heb je lekker gegeten?
Plaats jouw reactie in het reactieformulier onder dit recept.
Zo zet je pasta met courgette in als bijgerecht
Pasta wordt meestal als hoofdgerecht op tafel gezet. Maar als je collezione met courgette, tomaatjes en paprika maakt, kun je het inzetten als bijgerecht. Omdat je echte zomergroenten gebruikt, kun je dit pastagerecht heel goed serveren als bijgerecht bij een barbecue. Schaaf er dan lekker veel Parmezaanse kaas over, of varieer eens met blokjes Goudse kaas of feta.
Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren!
Of voor doordeweeks als hoofdgerecht
Collezione met courgette, tomaatjes en paprika is eigenlijk niet geschikt als hoofdgerecht, maar dat kun je er wel van maken. Voeg een lekker stukje gegaarde kip toe en je kunt het met trots op tafel zetten als smaakvol hoofdgerecht. In plaats van kip zou je ook voor vis kunnen kiezen.
Houd je het liever vegetarisch? Voeg dan kikkererwten of rode bonen toe voor extra eiwitten.
Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden
De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Collezione met courgette, tomaatjes en paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram collezione, of andere grove pasta
- 3 courgettes
- 3 puntpaprika’s
- 400 gram kers- of snoeptomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je collezione met courgette, tomaatjes en paprika:
Zet een grote pan met water en een eetlepel zout op het vuur en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de courgette in kwarten en dan in niet te dunne plakjes.
Snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 cm.
Kook de collezione in 9 minuten beetgaar. Giet af maar vang een kopje water op.
Ondertussen verwarm je in een grote koekenpan de olie. Bak hierin de paprika op middelhoog vuur. Pers er de knoflook boven en bak die even mee. Voeg het basilicum en de rozemarijn toe en roer kort door. Voeg er de courgette aan toe en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Snijd een paar tomaatjes doormidden en voeg ze samen met de rest van de tomaatjes toe aan het courgettemengsel. Bak dit nu tot de tomaatjes open beginnen te springen en de courgette beetgaar is. Duw eventueel een paar tomaatjes plat zodat er iets meer vocht vrijkomt.
Voeg er een half kopje kookwater van de pasta aan toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en verwarm alles even samen door. Voeg eventueel nog een beetje kooknat en zout en peper naar smaak toe.
Schaaf lekker veel Parmezaanse kaas over de collezione met courgette en geniet.
Tafel lekker !!