• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Homemade fagotinni; Pastapakketjes gevuld met groene asperges

door Samantha
in Pastagerechten
0
0
Pastapakketjes met asperges

Pastapakketjes gevuld met groene asperges – Sinds ik mijn pastamachine heb is dit toch echt wel een nieuwe hobby van mij geworden, toch kwam ik meestal niet verder dan het draaien van spaghetti of tagliatelle en af en toe maakte ik een lekkere ravioli. Maar als ik in de diverse delicatessenzaken rondkeek zag ik nog veel meer leuke en vooral lekkere pastagerechten. Daarom besloot ik eens te gaan experimenteren met mijn deeg en ga deze keer fagotinni maken.

Fagotinni betekent niks meer en niks minder als bundeltje of pakketje. De manier van vouwen wil nog wel eens verschillen maar om het mezelf niet gelijk te moeilijk te maken maakte ik vierkante pakketjes.

Daarnaast is het aspergeseizoen in volle gang en zolang het kan moeten we daar dus van genieten, over de vulling wilde ik dus niet te lang nadenken als er maar asperges in zouden zitten. Het resultaat is als volgt:

Let op: Bij de bereiding van dit gerecht moet je eerst het pastadeeg zelf maken! Zie hier het recept:

pastadeeg maken
Kookschool

Pastadeeg maken; basisrecept

Pastadeeg maken is niet lastig, maar je moet wel de feiten kennen. Welke bloem gebruik je bijvoorbeeld, en ook de keuze van je olie is nogal van belang voor het uiteindelijke resultaat.

Check het recept of lees de info
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Pastapakketjes gevuld met groene asperges

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Moeilijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram groene asperges
  • 50 gram ricotta
  • 1 liter water
  • 40 gram gekookte ham
  • 45 gram ongezouten boter
  • 1/2 citroen
  • walnoten
  • Ingrediënten voor zelf pastadeeg maken... zie verwijzing in de bereidingwijze

Bereidingswijze van dit recept

Maak eerst pasta voor 3 personen volgens dit recept.

Maak de asperges schoon, schil ze met een dunschiller en snijd van de onderkant 2 cm af. Doe de schillen en de onderkanten in een liter water en laat 15 minuten doorkoken.

Snijd van de asperges de koppen af en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm. Schep de schillen en onderkanten met een schuimspaan uit het kokende water en doe er de koppen in. Kook deze voor twee minuten en schep ze er ook uit, leg ze apart voor de decoratie later. Kook nu de stukjes asperge in het aspergewater in 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken. Snijd de gekookte ham in kleine fijne stukjes.

Maak met de staafmixer van de gekookte asperges een puree. Laat de puree op een zeef of in een theedoek nog even goed uitlekken. Mix dan de aspergepuree met de ricotta tot een gladde massa, roer er als laatste de stukjes ham doorheen en schep de vulling in een spuitzak.

Neem nu het deeg en draai er lasagnebladen van. Leg de bladen die je niet gebruikt onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Steek uit ieder plak deeg vierkantje van ongeveer 6×6 cm.

Neem een vierkantje en strijk hem lichtjes in met wat ei, zodat het bij het vouwen goed plakt. Vouw nu de twee rechtse punten tegen elkaar. Druk even zachtjes aan, neem nu de punt links bovenin en vouw die er tegenaan. Er ontstaat nu een envelopje. Neem je spuitzak en spuit nu de vulling erin. Vouw vervolgens de laatste punt naar het midden zodat je het pakketje sluit. Ik hoop dat de foto’s hieronder je en beetje verduidelijking geven, het laat zich in woord nogal moeilijk uitleggen.

Leg het pakketje op een schone theedoek en ga verder met de volgende. Het neemt wat tijd in beslag maar het uiteindelijke resultaat en de blijde gezichten tijdens het eten zijn alle tijd meer dan waard geweest.

Kook de pastapakketjes in 8 minuten gaar in een pan ruim kokend water.

Doe voor de saus de boter in een pannetje en laat zachtjes smelten, zodra helemaal gesmolten voeg je heel even de aspergekoppen toe. Roer even door zodat de koppen beboterd zijn. Laat op een zacht vuur even doorkoken (4 à 5 minuten) houd wel in de gaten dat de boter niet te bruin wordt en de asperges niet verbranden. Neem de koppen uit de boter en leg even apart. Knijp boven de boter de citroen uit en verhit het geheel nog even zachtjes.

Neem de pastapakketjes uit de pan en schep op een bord, decoreer af met de saus, de aspergekoppen en wat gehakte walnoten.

Tafel lekker !!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen