• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle

Anna door Anna
in Pastagerechten, Stoofschotel
0
0
Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle

Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle – Stoofpotten , in alle soorten en maten, horen bij de herfst en winter. Niks lekkerder dan ’s ochtends een pan vol lekkers op het vuur zetten en een aantal uur laten sudderen. De geuren ruik je dan al heel de dag door het huis waardoor het ’s avonds extra lekker smaakt. En stoofschotel van lamsvlees behoort dan wel tot een van mijn favoriete stoofpotten vooral door de uitgesproken smaak van lamsvlees. Door nog lekker veel groenten en smaakmakers toe te voegen krijg je de perfecte lamsstoof. Ik eet het graag samen met tagliatelle, maar je kun er natuurlijk ook aardappels bij serveren. Net wat je lekker vind. Bij mij heeft het vlees 3 uur gesudderd totdat het heel mooi zacht was en uit elkaar viel. Afhankelijk van de pan, het vlees en hoe hoog het vuur staat kan dit ook eerder of later zijn. Hou de lamsstoof gewoon goed in de gaten en roer regelmatig. Hou ook in de gaten of het nog voldoende vochtig is en voeg zo nodig nog wat extra water toe.

Lamsstoofvlees-met-een-Midden-Oosters-tintje

Lamsschouder, een stuk vlees vol smaak

Lamsschouder is een heerlijk mals stuk vlees van het lam. Het kost even tijd om te bereiden, maar we beloven je dat het de moeite waard is!

Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle

Stoofschotel of pastagerecht voor 5 tot 6 personen:

  • 800 gram lamsschouder of ander lamsvlees om te stoven ( online bestellen )
  • 100 gram spekjes
  • 200 ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 50 gram boter
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 500 gram tagliatelle
  • 15 gram verse krul peterselie

Zo maak je de stoofschotel van lamsvlees:

Haal het lamsvlees een halfuur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen.

Snipper de uien en de knoflook. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes.

Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en laat de boter erin smelten. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper naar smaak en bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten kort aan totdat het licht bruin ziet. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord apart.

Fruit de ui kort aan in het bakvet van het vlees. Voeg daarna ook de spekjes, de knoflook, de rozemarijnblaadjes en de prei toe en bak deze kort mee. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze ook nog kort mee terwijl je regelmatig roert. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door. Doe het vlees weer terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Doe daarna de bouillon er ook bij en zet het vuur laag. Laat het geheel in ongeveer 2 a 3 uur langzaam stoven. Controleer en roer regelmatig en voeg zo nodig nog vocht toe. Als het vlees zacht en mals is kan je het met een vork uit elkaar trekken.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de stoofschotel van lamsvlees. Serveer met wat fijn gesneden peterselie.

Tafel lekker!

Tags: TagliatelleVleesVlees - Stoofschotel met lamsvlees
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Pastagerechten

Spaghetti met een saus van avocado en spinazie

Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen