Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood! – Een pastamaaltijd is altijd een goed idee. En deze pastamaaltijd met een ragù van gestoofde varkenswangen zeker. Een ragù is een pastasaus gebaseerd op vlees. Een heel bekende variant is de bolognesesaus, op basis van gehakt. In dit geval gebruiken we geen gehakt, maar varkenswangen. Dit kleine stukje varkensvlees is supermals, en heel goed te bereiden als stoofvlees. Stoofvlees bereiden kost je een paar uur, maar het resultaat is heerlijk. Ook is stoofvlees heel goed van tevoren te bereiden. Dus als je de ragù van tevoren maakt, dan hoef je voor je gaat eten alleen nog pasta te koken. Dat maakt een gerecht met stoofvlees heel geschikt voor als je gasten hebt, je staat dan niet lang in de keuken. Maar ook als je thuis komt na een lange werkdag is het fijn als je snel klaar bent met koken. In dit gerecht ga je de varkenswangen stoven in een heerlijke saus van verse tomaten en allerlei andere groenten en verse kruiden. Zo krijgen je varkenswangen een heerlijke, mediterrane smaak, die het heel goed doet bij een pastamaaltijd.
Niet zo bekend, wel heel lekker!
Je hebt misschien nog nooit van varkenswangen gehoord, want in de supermarkt liggen ze niet, en bij de slager is het vaak ook geen standaardassortiment. Toch betreft het hier een van de lekkerste stukjes varkensvlees. Heb je ze eenmaal geproefd, dan ga je ze zeker vaker eten! Je bereidt varkenswangen als stoofvlees. Minimaal 2 uur stoven en je hebt een pan vol heerlijk mals vlees. Ga je koken met varkenswangen, houdt er dan rekening mee dat je ze mogelijk van tevoren moet bestellen.
Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!
Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.
Varkenswangen met tagliatelle
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram varkenswangen, in 4-5 stukjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 kleine prei, in ringen
- 1 kleine winterpeen, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 100 gram champignons, fijngehakt
- 6 grote trostomaten, in blokjes
- 140 gram tomatenpuree
- 1 chilipeper, in ringen, eventueel zaad verwijderd
- 250 ml rode wijn
- 500 ml groente- of paddenstoelenbouillon
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
- 1 takje salie, blaadjes gescheurd
- 2 laurierblaadjes
- olie om te bakken
- tagliatelle voor het gewenste aantal personen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je varkenswangen met tagliatelle:
Verhit wat olie in een braadpan, bak hier in de varkenswangen rondom bruin aan.
Voeg dan de ui, de knoflook, de prei, de winterpeen, de bleekselderij, de chilipeper en de champignons toe en bak deze even mee.
Doe dan de tomatenpuree en de tomaten erbij en bak ook deze even mee.
Schenk de wijn en de bouillon erbij, en voeg de tijm, de rozemarijn, de salie en de laurier toe.
Draai het vuur laag, en laat de ragù minstens 2 uur heel zacht sudderen. Wat langer mag best. Laat de laatste 20 minuten het deksel van de pan, zodat de ragù wat kan inkoken.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe dan terug in de pan. Schep de ragù van varkenswangen door de tagliatelle en serveer direct. Wil je de varkenswangen met tagliatelle op een ander moment eten, laat het gerecht dan afkoelen en bewaar het in de koelkast en warm het later weer op. Kook de pasta op het moment dat je wilt gaan eten.
Tafel lekker !!
Kan ik ook runderbouillon gebruiken ?
Ja hoor, dat is geen probleem, Willeke. De smaak zal iets anders worden, want vooral paddenstoelenbouillon heeft een wat specifiekere smaak, maar runderbouillon kan prima.
Heerlijk de varkenswangen met Tagliatelli, gelijk voorraadbeheer wangen in de diepvries gedaan. Ga het zeker nog eens maken. Makkelijk en verrukkelijk!
Goed idee om een portie in te vriezen, Marion. Fijn dat je van de varkenswangen hebt genoten!