• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

door Elise de Haan
in Pastagerechten, Stoofschotel
0
2
Varkenswangen

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood! – Een pastamaaltijd is altijd een goed idee. En deze pastamaaltijd met een ragù van gestoofde varkenswangen zeker. Een ragù is een pastasaus gebaseerd op vlees. Een heel bekende variant is de bolognesesaus, op basis van gehakt. In dit geval gebruiken we geen gehakt, maar varkenswangen. Dit kleine stukje varkensvlees is supermals, en heel goed te bereiden als stoofvlees. Stoofvlees bereiden kost je een paar uur, maar het resultaat is heerlijk. Ook is stoofvlees heel goed van tevoren te bereiden. Dus als je de ragù van tevoren maakt, dan hoef je voor je gaat eten alleen nog pasta te koken. Dat maakt een gerecht met stoofvlees heel geschikt voor als je gasten hebt, je staat dan niet lang in de keuken. Maar ook als je thuis komt na een lange werkdag is het fijn als je snel klaar bent met koken. In dit gerecht ga je de varkenswangen stoven in een heerlijke saus van verse tomaten en allerlei andere groenten en verse kruiden. Zo krijgen je varkenswangen een heerlijke, mediterrane smaak, die het heel goed doet bij een pastamaaltijd.

Niet zo bekend, wel heel lekker!

Je hebt misschien nog nooit van varkenswangen gehoord, want in de supermarkt liggen ze niet, en bij de slager is het vaak ook geen standaardassortiment. Toch betreft het hier een van de lekkerste stukjes varkensvlees. Heb je ze eenmaal geproefd, dan ga je ze beslist vaker eten! Je bereidt varkenswangen als stoofvlees. Minimaal 2 uur stoven en je hebt een pan vol heerlijk mals vlees. Ga je koken met varkenswangen, houdt er dan rekening mee dat je ze mogelijk van tevoren moet bestellen.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Varkenswangen met tagliatelle

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram varkenswangen, in 4-5 stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 100 gram champignons, fijngehakt
  • 6 grote trostomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 chilipeper, in ringen, eventueel zaad verwijderd
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groente- of paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 1 takje salie, blaadjes gescheurd
  • 2 laurierblaadjes
  • olie om te bakken
  • tagliatelle voor het gewenste aantal personen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenswangen met tagliatelle:

Verhit wat olie in een braadpan, bak hier in de varkenswangen rondom bruin aan.

Voeg dan de ui, de knoflook, de prei, de winterpeen, de bleekselderij, de chilipeper en de champignons toe en bak deze even mee.

Doe dan de tomatenpuree en de tomaten erbij en bak ook deze even mee.

Schenk de wijn en de bouillon erbij, en voeg de tijm, de rozemarijn, de salie en de laurier toe.

Draai het vuur laag, en laat de ragù minstens 2 uur heel zacht sudderen. Wat langer mag best. Laat de laatste 20 minuten het deksel van de pan, zodat de ragù wat kan inkoken.

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe dan terug in de pan. Schep de ragù van varkenswangen door de tagliatelle en serveer direct. Wil je de varkenswangen met tagliatelle op een ander moment eten, laat het gerecht dan afkoelen en bewaar het in de koelkast en warm het later weer op. Kook de pasta op het moment dat je wilt gaan eten.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin68Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

spaghetti bolognese
Pastagerechten

Spaghetti bolognese

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Reacties 2

  1. Marion says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk de varkenswangen met Tagliatelli, gelijk voorraadbeheer wangen in de diepvries gedaan. Ga het zeker nog eens maken. Makkelijk en verrukkelijk!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Goed idee om een portie in te vriezen, Marion. Fijn dat je van de varkenswangen hebt genoten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen