• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Brietaart met champignons en prei

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Brietaart met champignons en prei

Brietaart met champignons en prei – Kaas en hartige taart of quiche zijn twee dingen die heel goed samen gaan. Vaak wordt er geraspte kaas of roomkaas gebruikt, maar ook het populairste Franse kaasje doet het heel goed in een hartige taart. Uiteraard hebben we het over de brie. Brie smelt goed, dus in warme gerechten komt deze kaas prima tot zijn recht. Voor onze brietaart hebben we de kaas gecombineerd met kastanjechampignons en prei. Dit zijn groenten die prima bij de brie passen. Je kunt deze quiche van tevoren bereiden en op het moment dat je wilt gaan eten warm je hem dan even op in de oven. Overigens is deze brietaart met champignons en prei niet alleen geschikt als maaltijd. Je kunt hem in kleinere puntjes ook heel goed serveren bij een borrel als warm hapje. En zelfs koud is hij erg lekker. Dus ook lekker om in de picknickmand mee te nemen of als koude lunch naar je werk.

Brietaart, wel met echte brie!

Over brie kunnen we een heel lang verhaal schrijven. Dat gaan we hier niet doen, want het gaat hier over brietaart. Maar als je meer wilt weten over deze heerlijke Franse witschimmelkaas, lees dan zeker onze special en het kookschoolartikel over brie. Wat we je hier wel nog willen meegeven is dat er een hoop kwaliteits- en smaakverschil zit tussen echte brie, met een keurmerk, en de zogenaamde fabrieksbrie. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, bij bijna alle kazen zijn de imitaties een slap aftreksel van het oorspronkelijke product. Bij brie is dat beslist ook het geval. De twee soorten met een keurmerk, de Brie de Meaux en de Brie de Melun hebben echt een veel vollere en verfijndere smaak dan de goedkope imitatiebries. Brie de Melun vinden in Nederland zal niet meevallen, maar Brie de Meaux kun je in elke kaaswinkel, kaaskraam en zelfs in veel supermarkten kopen. Doe jezelf een plezier, let er eens op, en kies voor echte brie, de brietaart met champignons en prei wordt er beslist lekkerder van!

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Brietaart met champignons en prei

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 400 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 300 gram prei, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm of een eetlepel verse
  • 200 gram brie, in plakken
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 35 gram walnoten, grof gehakt
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad of paneermeel
  • quichevorm of springvorm van 28 cm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een brietaart met champignons en prei:

Verwarm de oven voor op 200 graden met onder- en bovenwarmte.

Bekleed een quichevorm of springvorm met het bladerdeeg of hartige taartdeeg. Laat het bakpapier van de rol er onder zitten. Prik met een vork gaatjes is de deegbodem en bestrooi de bodem met het lijnzaad of paneermeel. Dit is om het overtollig vocht uit de vulling op te nemen en zo te voorkomen dat je een kleffe bodem krijgt.

Verhit wat olie in een braadpan of koekenpan en bak hierin de prei, met de champignons en de knoflook aan. Als de prei en de champignons geslonken zijn voeg je de tijm toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.

Vul de quichevorm met de helft van het champignon-prei mengsel. Leg hierop de plakjes brie. Daar bovenop schep je de andere helft van de prei en champignons.

Roer de eieren los met de melk. Klop dit goed door elkaar en schenk in de quichevorm.

Bestrooi de brietaart met champignons en prei met de geraspte kaas en strooi daar de walnoten overheen.

Bak de hartige taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat. Als dit het geval is kun je de vorm afdekken met een vel aluminiumfolie.

Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem een paar minuten afkoelen. Haal de quiche dan uit de vorm en snijd hem voor het serveren in punten of kleine puntjes.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen