• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met asperges en Blauw Klaver

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Quiche met asperges en Blauw Klaver

Quiche met asperges en Blauw Klaver – Asperges worden in Nederland traditioneel gecombineerd met ham, ei en aardappels. Hoe leuk is het dan om eens een heel ander gerecht te maken met ons nationale witte goud, door het te combineren met iets blauws uit Nederland? Iets blauws? Ja! Er wordt in Nederland namelijk een fantastisch lekkere blauwader kaas gemaakt. We hebben het hier over Blauw Klaver. En dat blauwe kaasje combineert heerlijk met witte asperges! Een groot feest dus! En bij feest hoort taart! Een quiche met asperges en Blauw Klaver in dit geval!

Blauw Klaver kaas

Blauw Klaver, de Nederlandse blauwader kaas!

Op kaasboerderij ‘de Houdycker’ in het dorpje Kamerik wordt op ambachtelijke wijze, en naar Franse voorbeeld een heerlijk zacht en romig blauwader kaasje gemaakt, de Blauw Klaver. Dit kaasje heeft een intense smaak, maar is niet extreem pittig, zoals sommige blauwader kazen kunnen zijn. Blauw Klaver is heerlijk bij een glas wijn of port, maar net zo lekker om mee te koken! Lees hier meer over Blauw Klaver. In de quiche met asperges en Blauw Klaver zorgt de kaas voor een hartige ‘touch’ als tegenstelling tot de zachte smaak van de asperges. De walnoten zorgen voor een extra ‘bite’!

Niet alleen lekker als maaltijd

De quiche met asperges en Blauw Klaver is een heerlijke avondmaaltijd. Wil je wat extra groente, serveer er dan een eenvoudige groene salade bij. Daarnaast is deze quiche ook een hele lekkere borrelhap. Snijd de taart in dat geval in kleine stukjes of smalle puntjes.

 

Quiche met asperges en Blauw Klaver

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol vers bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 800 gram witte asperges, geschild en in stukjes
  • 350 gram Blauw Klaver (of een andere zachte blauwe kaas), in stukjes
  • 250 ml kookroom
  • 5 eieren
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een quichevorm of springvorm van 28 cm.

Zo maak je een quiche met asperges en Blauw Klaver:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aspergestukjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet.

Bekleed een quichevorm of springvorm met het deeg. Laat het bakpapier dat op de rol zit er onder zitten. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel of gebroken lijnzaad. Dit zal het overtollig vocht absorberen en voorkomen dat je een kleffe bodem hebt na het bakken.

Roer in een kom de eieren los met de kookroom. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Verdeel de helft van de aspergestukjes en de helft van de walnoten over de deegbodem. Verdeel daar overheen de helft van de Blauw Klaver. Vervolgens herhaal je deze stappen met de andere helft van de genoemde ingrediënten.

Schenk het ei-kookroommengsel over de gevulde deegbodem.

Plaats de quichevorm op het rooster, in het midden van de oven en bak de quiche met asperges en Blauw Klaver in 40 minuten gaar. Controleer af en toe of het niet te hard gaat. Mocht de bovenkant te donker worden, dek deze dan af met aluminiumfolie.

Laat de quiche met asperges en Blauw Klaver na het bakken een paar minuten afkoelen voor je hem in punten snijdt en serveert. Je kunt de taart ook laten afkoelen en op een later moment weer opwarmen. Bewaar hem dan tot gebruik in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Blauwe kaasKaas - Nederlandse kaas
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Quiche met asperges
Quiche

Quiche met asperges

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

groentetaartje
Quiche

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Brietaart met champignons en prei
Quiche

Brietaart met champignons en prei

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen