Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm – Een maaltijd in een kwartier waar je je vingers bijna bij opeet.
Quinoa wat is het?
Quinoa je spreekt het uit als kienwah, verschijnt langzaam maar zeker steeds vaker op het menu. De plant heeft blaadjes die iets weg hebben van spinazie, maar deze worden niet gebruikt. Het zijn de zaden uit de oranjerode pluimen die gegeten worden. Het zijn dus geen granen maar zaden. Quinoa is perfect als basis voor een maaltijd, je kunt het gebruiken zoals je ook couscous of rijst zou gebruiken.
Quinoa met spinazie; een snelle maaltijd
Je zou het niet zeggen, maar dit gerecht heb je echt in een kwartier op tafel staan. In de tijd dat de quinoa kookt roerbak je de rest van de ingrediënten, zo heb je razendsnel een zeer lekkere en gezonde maaltijd op tafel.
Warm gerookte zalm
Zalm is zeer veelzijdig. Je kunt een stuk verse zalm rauw in de sushi verwerken, en je kunt hem pocheren, bakken of grillen. Maar er is ook gerookte zalm te koop. De gerookte zalm in plakjes die we kennen is koud gerookt, maar er is ook warm gerookte zalm. Deze heeft ook die licht rokerige smaak maar deze is dan gaar. Hij is super in salades, maar ook bij de warme maaltijd is deze zalm erg lekker en vooral snel. Je kunt de vis koud bij de warme maaltijd serveren of heel kort even verwarmen in een koekenpan. Doe dit absoluut niet te lang want dan wordt de zalm erg droog.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram quinoa
- 150 gram warmgerookte zalm
- 1 ui
- 200 gram champignons
- 500 gram spinazie
- een takje trostomaatjes
- 2-3 gedroogde tomaten
- 2 lente-uitjes
- 1 teen knoflook
- peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm:
Zet een pan met heet water en een beetje zout op en kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Deze quinoa moest 12 minuten koken, in de tijd dat de quinoa kookt kun je de groentes snijden en bakken.
Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en doe er een beetje olie in. Snij de ui in stukjes en doe deze in de pan. Snij de champignons in plakjes en doe deze bij de ui. Laat kort op hoog vuur bakken, Was de spinazie en schud deze goed af. Pers de knoflook boven de champignons en roer even kort mee door. Voeg er de spinazie in gedeeltes toe en bak deze op hoog vuur gaar.
Verwarm een koekenpan met een beetje olie en verwarm hierin de tomaatjes en de zalm. Snij de gedroogde tomaat in stukjes en doe die bij de groentes. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de quinoa af en meng deze met het spinaziemengsel. Snij de lente-ui in ringetjes en de peterselie grof, meng deze er kort doorheen. Verdeel het quinoa spinaziemengsel over 2 komen en leg er de tomaatjes en de zalm bovenop.
Serveer de quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm direct.
Tafel lekker !!