• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Snel, gezond en vers

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm – Een maaltijd in een kwartier waar je je vingers bijna bij opeet.

Quinoa wat is het?

Quinoa je spreekt het uit als kienwah, verschijnt langzaam maar zeker steeds vaker op het menu. De plant heeft blaadjes die iets weg hebben van spinazie, maar deze worden niet gebruikt. Het zijn de zaden uit de oranjerode pluimen die gegeten worden. Het zijn dus geen granen maar zaden. Quinoa is perfect als basis voor een maaltijd, je kunt het gebruiken zoals je ook couscous of rijst zou gebruiken.

Quinoa met spinazie; een snelle maaltijd

Je zou het niet zeggen, maar dit gerecht heb je echt in een kwartier op tafel staan. In de tijd dat de quinoa kookt roerbak je de rest van de ingrediënten, zo heb je razendsnel een zeer lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Warm gerookte zalm

Zalm is zeer veelzijdig. Je kunt een stuk verse zalm rauw in de sushi verwerken, en je kunt hem pocheren, bakken of grillen. Maar er is ook gerookte zalm te koop. De gerookte zalm in plakjes die we kennen is koud gerookt, maar er is ook warm gerookte zalm. Deze heeft ook die licht rokerige smaak maar deze is dan gaar. Hij is super in salades, maar ook bij de warme maaltijd is deze zalm erg lekker en vooral snel. Je kunt de vis koud bij de warme maaltijd serveren of heel kort even verwarmen in een koekenpan. Doe dit absoluut niet te lang want dan wordt de zalm erg droog.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram quinoa
  • 150 gram warmgerookte zalm
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 500 gram spinazie
  • een takje trostomaatjes
  • 2-3 gedroogde tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm:

Zet een pan met heet water en een beetje zout op en kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Deze quinoa moest 12 minuten koken, in de tijd dat de quinoa kookt kun je de groentes snijden en bakken.

Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en doe er een beetje olie in. Snij de ui in stukjes en doe deze in de pan. Snij de champignons in plakjes en doe deze bij de ui. Laat kort op hoog vuur bakken, Was de spinazie en schud deze goed af. Pers de knoflook boven de champignons en roer even kort mee door. Voeg er de spinazie in gedeeltes toe en bak deze op hoog vuur gaar.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie en verwarm hierin de tomaatjes en de zalm. Snij de gedroogde tomaat in stukjes en doe die bij de groentes. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Giet de quinoa af en meng deze met het spinaziemengsel. Snij de lente-ui in ringetjes en de peterselie grof, meng deze er kort doorheen. Verdeel het quinoa spinaziemengsel over 2 komen en leg er de tomaatjes en de zalm bovenop.

Serveer de quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm direct.

Tafel lekker !!

DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen