Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm; voor iedere visliefhebber een heus genot. Koud gerookt of warm gerookt deze gezonde vette supervis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

0 3.977

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel – Zalm, elke visliefhebber verkneukelt zich al bij de gedachte aan een heerlijk zalmmootje, een pastaschotel met zalm, een stokbroodje of een toastje met zalm en ga zo nog maar even door. Zalm is de droom van veel visliefhebbers. Misschien vanwege de zachte smaak, de prachtige kleur of de gezonde eigenschappen.

Het schoonmaken van de zalm

Sta jij ook wel eens voor de kraam van je visboer of de vitrine in de viswinkel te staren naar die prachtige verse zalm en wil je eigenlijk niks liever dan hem meenemen naar huis en eens flink onderhanden nemen ?? Laat je je hiervan weerhouden omdat je echt niet weet hoe je van die vis een mooie zalmfilet moet maken lees dan hier hoe je zelf een zalm schoonmaakt.

Verschillende manieren van bereiden

Je kunt bij je visboer kiezen voor warm of koud gerookte zalm. Bij koud roken komt de temperatuur niet boven de 25 graden, bij warm roken ligt deze temperatuur tussen de 75 en 100 graden.  De smaak van warm gerookte zalm is wat meer verfijnd dan die van koud gerookte zalm. Door het warm roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm welke zorgt dat de smaak goed vastgehouden wordt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf je zalm te roken.

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Maar uiteindelijk willen we natuurlijk gewoon graag koken met deze heerlijke, vette supervis. De zalm is een zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen, ontbijt, lunch, diner of voor bij de borrel, een stukje zalm smaakt altijd.

Ontbijt:

Lees voor dat je met deze heerlijke vis aan de slag gaat ook eens de volgende info;

Zo hopen wij je te helpen bij het maken van een bewuste keuze.

Amuse:
Borrel:

Heb je inmiddels al je keus kunnen maken ?? Kies je voor zalm bij het ontbijt of neem je een stukje bij je avondmaaltijd ?? Vergeet niet, deze vis is zo gezond dat beide natuurlijk ook kan.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer