• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Want zalm kan op elk moment van de dag

0
Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel – Zalm, elke visliefhebber verkneukelt zich al bij de gedachte aan een heerlijk zalmmootje, een pastaschotel met zalm, een stokbroodje of een toastje met zalm en ga zo nog maar even door. Zalm is de droom van veel visliefhebbers. Misschien vanwege de zachte smaak, de prachtige kleur of de gezonde eigenschappen.

Verschillende manieren van klaarmaken

Je kunt bij je visboer kiezen voor warm of koud gerookte zalm. Bij koud roken komt de temperatuur niet boven de 25 graden, bij warm roken ligt de temperatuur tussen de 75 en 100 graden. De smaak van warm gerookte zalm is wat meer verfijnd dan die van koud gerookte zalm. Door het warm roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm die zorgt dat de smaak goed vastgehouden wordt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf de zalm te roken.

zalm roken
Kookschool

Zelf zalm roken – Het koud roken van zalm

Zelf zalm roken is een leuke uitdaging. Moeilijk? Nee, helemaal niet! Je moet alleen even weten wat je aan het doen bent. Zeker geen klus voor warme zomerdagen, maar in het koele voorjaar prima te doen.

Vis roken; dat kun je thuis ook
Kookschool

Vis roken; dat kun je thuis ook

Thuis vis roken voor hobbykoks. Hier beschrijven we zowel de warme- als de koude methode. Zelfs het hout waarop je rookt is van belang.

Recepten met gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Maar uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon graag koken met die heerlijke, vette supervis. De zalm is een zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen, ontbijt, lunch, diner of voor bij de borrel, een stukje zalm smaakt altijd.

Gerookte zalm is een zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen

Ontbijten of lunchen met gerookte zalm

Gerookte zalm doet het goed op gewoon een boterham of een hard broodje. Lekker met wat sla en een dillesaus. Het kan ook een beetje luxer. Jezelf verwennen in het weekeind? Maak een omelet of serveer de zalm op toast of geroosterd brood. Een stukje gerookte zalm maakt van jouw ontbijt of lunch iets feestelijks.

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Specials

 Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.

Check het recept of lees de infoDetails

Voorgerechten en amuses met gerookte zalm

Het leuke is dat je met gerookte zalm echt de show kunt stelen. Iedereen wordt blij van een kleurrijk gerechtje en als je dat al doet als voorafje zullen de verwachtingen voor het hoofdgerecht alleen maar groter worden.

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.

Check het recept of lees de infoDetails

Aan tafel!

Hieronder tref je een enorme selectie van recepten met gerookte zalm. Complete hoofdgerechten als quiches, pastaschotels en taco’s, maar ook snelle gerechten als een quinoasalade, pizza en rijstsalade met zalm. Stuk voor stuk gerechten die echt een keertje op jouw menukaart mogen. Laat je erdoor inspireren, want met die gerechten zet je echt iets lekkers op tafel.

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers
Salade

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

rijstsalade met zalm
Salade

Rijstsalade met zalm

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Zalmsalade
Salade

Zalmsalade; een koude schotel met gerookte zalm

Cannelloni met zalm
Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

Ovenschotel met prei en gerookte zalm
Ovenschotels

Ovenschotel met prei en gerookte zalm

Eieren in zalmsaus
Bijgerecht

Eieren in zalmsaus

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

zalmsaus
Saus

Zalmsaus met crème fraîche

Quiche met gerookte zalm en spinazie
Quiche

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Vorige Volgende

Hapjes voor bij de borrel:

Vis zie je nog te weinig bij de borrel. Toch kan dat heel goed, en een zelfgemaakt hapje zal ongetwijfeld beter scoren dan een zak chips of borrelnootjes op tafel. En zeg nu zelf, als je die hapjes op tafel zet is het moeilijk kiezen of je een extra hapje of een extra borrel pakt.

Komkommer zalmhapjes met honing-mosterd roomkaas
Hapjes

Komkommer zalmhapjes met honing-mosterd roomkaas

Maak in 10 minuten heerlijke komkommer zalmhapjes met honing-mosterd roomkaas die eruitzien alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan.

"Sushi" broodrolletje
Hapjes

“Sushi” broodrolletje

"Sushi" broodrolletje met gerookte zalm en komkommer, dat is een eenvoudig hapje met slechts vier ingrediënten.

Bruschetta met gerookte zalm
Hapjes

Bruschetta met gerookte zalm

Blaas dat oude stuk stokbrood nieuw leven in en maak er bruschetta met gerookte zalm van. Niemand die in de gaten heeft dat hij oud brood eet.

Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm
Hapjes

Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm; een heerlijk borrelhapje

Pannenkoeken over? Maak er eens een opgerolde pannenkoek met gerookte zalm van. Dat is een borrelhapje waar je bij iedereen mee scoort!

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.

mini sandwiches zalm en komkommer plank
Hapjes

Mini sandwiches met zalm of komkommer

Kies bij borrel of high tea eens voor mini sandwiches met zalm of mini sandwiches met komkommer. Ze happen zo lekker weg bij de borrel.

Vorige Volgende

Heb je inmiddels al je keus kunnen maken? Kies je voor gerookte zalm bij het ontbijt of neem je een stukje bij je avondmaaltijd? Vergeet niet, zalm is zo gezond dat beide natuurlijk ook kan.

Meer vis eten!

Te vaak kies je automatisch voor vlees. Vis is echter een uitstekend en gezonder alternatief. Het is een puur natuurproduct en hopelijk ben je er door dit artikel van overtuigd dat je er heel veel mee kunt. Kies dus eens vaker voor verse vis of schaal- en schelpdieren. Met die lekkernijen uit de zee kun je de hele dag door verrassen. Letterlijk van ontbijt tot borrel. Maak zelf vissalades, eet een oester bij de borrel of pak als tussendoortje een toastje of cracker met gerookte vis.

Tot slot nog een lekkere tip:

Zure room met verse kruiden, een topper bij zalm
Roer 125 ml zure room, 1 theelepel mosterd, ½ theelepel suiker en 1 theelepel citroensap door elkaar in een kommetje. Schep er 4 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (peterselie, dille, en/of bieslook) door en voeg zout en peper naar smaak toe. Tip: de zure room kan vervangen worden door een combinatie van mayonaise en magere yoghurt.

gerookte vis

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.

Angelie R.

Angelie R.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.