• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

door Samantha
in Specials
0
0
Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel – Zalm, elke visliefhebber verkneukelt zich al bij de gedachte aan een heerlijk zalmmootje, een pastaschotel met zalm, een stokbroodje of een toastje met zalm en ga zo nog maar even door. Zalm is de droom van veel visliefhebbers. Misschien vanwege de zachte smaak, de prachtige kleur of de gezonde eigenschappen.

Verschillende manieren van bereiden

Je kunt bij je visboer kiezen voor warm of koud gerookte zalm. Bij koud roken komt de temperatuur niet boven de 25 graden, bij warm roken ligt deze temperatuur tussen de 75 en 100 graden. De smaak van warm gerookte zalm is wat meer verfijnd dan die van koud gerookte zalm. Door het warm roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm die zorgt dat de smaak goed vastgehouden wordt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf de zalm te roken.

zalm roken
Kookschool

Zelf zalm roken – Het koud roken van zalm

Zelf zalm roken is een leuke uitdaging. Moeilijk? Nee, helemaal niet! Je moet alleen even weten wat je aan het doen bent. Zeker geen klus voor warme zomerdagen, maar in het koele voorjaar prima te doen.

Vis roken; dat kun je thuis ook
Kookschool

Vis roken; dat kun je thuis ook

Vis voor hobbykoks. Probeer eens zelf vis te roken. Hier beschrijven we zowel de warme- als de koude methode. Zelfs het hout waarop je rookt is van belang.

Lees voor dat je met deze heerlijke vis aan de slag gaat ook eens de volgende info;

  • Zalm; gezonde vette supervis
  • Wilde zalm of Kweekzalm

Zo hopen wij je te helpen bij het maken van een bewuste keuze.

Recepten met gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Maar uiteindelijk willen we natuurlijk gewoon graag koken met deze heerlijke, vette supervis. De zalm is een zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen, ontbijt, lunch, diner of voor bij de borrel, een stukje zalm smaakt altijd.

Gerookte zalm is zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen

Ontbijten of lunchen met gerookte zalm

Gerookte zalm doet het goed op gewoon een boterham of een hard broodje. Lekker met wat sla en een dillesaus. Het kan ook een beetje luxer. Jezelf verwennen in het weekeind? Maak een omelet of serveer de zalm op toast of geroosterd brood. Een stukje gerookte zalm maakt van jouw ontbijt of lunch iets feestelijks.

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

Soms mag het iets luxer zijn zoals een roerei met zalm, superlekker en ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijk gevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Incl. variatietips.

Toast met avocado
Ontbijt en lunch

Toast met avocado en warm gerookte zalm

Maak eens toast met avocado zalm voor het ontbijt. Daar kom je graag je bed voor uit. Je kunt de toast me avocado en zalm natuurlijk ook als lunch serveren.

Gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm
Ontbijt en lunch

Gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm

Lekker en uitgebreid lunchen? Maak dan deze gepocheerde eieren op een geroosterde boterham eens. Met een warme tomatensalsa en gerookte zalm. Echt een feest!

Vorige Volgende

Voorgerechten & Amuses met gerookte zalm

Het leuke is dat je met gerookte zalm echt de show kunt stelen. Iedereen wordt blij van een kleurrijk gerechtje en als je dat al doet als voorafje zullen de verwachtingen voor het hoofdgerecht alleen maar groter worden.

grote ravioli met gerookte zalm
Voorgerecht

Grote ravioli met gerookte zalm

Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet

Met dit recept voor tartaar van gerookte zalm maak je in een handomdraai een smaakvol voorgerecht waar je met recht trots op kunt zijn.

Vorige Volgende

Aan tafel!

Hieronder tref je een enorme selectie van recepten met gerookte zalm. Complete hoofdgerechten als quiches, pastaschotels en taco’s, maar ook snelle gerechten als een quinoasalade, pizza en rijstsalade met zalm. Stuk voor stuk gerechten die echt een keertje op jouw menukaart mogen. Laat je erdoor inspireren want met deze gerechten zet je echt iets lekkers op tafel.

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Pizza met gerookte zalm geitenkaas
Pizza

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

rijstsalade met zalm
Salade

Rijstsalade met zalm

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Pasta met doperwten en gerookte zalm
Pastagerechten

Pasta met doperwten en gerookte zalm

Vorige Volgende

Hapjes voor bij de borrel:

Vis zien we nog te weinig bij de borrel. Toch kan dat heel goed, en een zelfgemaakt hapje zal ongetwijfeld beter scoren dan een zak chips of borrelnootjes op tafel. En zeg nu zelf, als je deze hapjes op tafel zet is het moeilijk kiezen of je een extra hapje of een extra borrel pakt.

 

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.

opgerolde pannenkoek met gerookte zalm
Hapjes

Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

Eenvoudig maar altijd gewaardeerd hapje van opgerolde pannenkoek met zalm. Wel zelf even de pannenkoeken bakken bij zo'n simpel recept!

komkommer zalmhapjes met honingmosterdroomkaas header
Hapjes

Komkommer zalmhapjes met honing & mosterd roomkaas

Hou jij ook zo van komkommer en zalm? Dan zijn deze komkommer zalmhapjes echt wat voor jou. En ze zijn zo simpel om te maken, dat moet je eens proberen.

Vorige Volgende

Heb je inmiddels al je keus kunnen maken? Kies je voor gerookte zalm bij het ontbijt of neem je een stukje bij je avondmaaltijd? Vergeet niet, deze vis is zo gezond dat beide natuurlijk ook kan.

Meer vis eten!

Te vaak kiezen we automatisch voor vlees. Vis is echter een uitstekend en gezonder alternatief. Het is een puur natuurproduct en hopelijk hebben we je op deze pagina weten te overtuigen dat je er heel veel mee kunt. Kies dus eens vaker voor verse vis of schaal- en schelpdieren. Met deze lekkernijen uit de zee kun je de hele dag door verrassen. Letterlijk van ontbijt tot borrel. Maak zelf vissalades, eet een oester bij de borrel of pak als tussendoortje een toastje of cracker met gerookte vis.

Verse vis is lekker & gezond

Ontdek meer vis, schaal- en schelpdieren

Tot slot nog een lekkere tip:

Zure room met verse kruiden, een topper bij zalm
Roer 1/8 l zure room, 1 theelepel mosterd, ½ theelepel suiker en 1 theelepel citroensap door elkaar in een kommetje. Schep er 4 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (peterselie, dille, en/of bieslook) door en voeg peper en zout naar smaak toe. Tip: de zure room kan vervangen worden door een combinatie van mayonaise en magere yoghurt.

Tags: Vis - Gerookte visVis - Verse vis
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen