Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen – Een risotto waarin alle smaken vertegenwoordigd zijn. Zoet, zilt en romig … deze risotto heeft het allemaal. Je weet niet wat je proeft! Dus maak een gezellig rondje langs de groenteboer, en de vishandel, en vanavond staat deze heerlijke maaltijd bij jou op tafel. En dat ook nog eens binnen een half uur! Je tafelgenoten zullen verrast zijn!
Heerlijk smakenpalet
Risotto, dat is toch het allerlekkerste comfortfood. En deze risotto met bospeen, zeekraal en mosselen zit ook nog eens bomvol met groenten. Het romige van de risotto, met het zoete van de bospeen en het zilte van de zee door de zeekraal en de mosselen … samen vormen ze een heerlijk smakenpalet. Je proeft echt alle ingrediënten. De oranje worteltjes en de groene zeekraal leveren ook nog eens een mooi plaatje op. Dit alles maakt deze risotto met bospeen, zeekraal en mosselen geschikt voor een doordeweekse maaltijd, maar ook voor wat meer speciale gelegenheden. Lekkerder gaat het niet worden!
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Bospeen, anders dan andere wortels
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram risottorijst
- 1 bos bospeen, geraspt
- 100 gram zeekraal
- 500 gram mosselvlees
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 150 ml droge witte wijn
- 1500 ml groentebouillon, warm
- 3 eetlepels citroensap
- 120 gram crème fraîche
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je risotto met bospeen, zeekraal en mosselen:
Zorg dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt staan, want risotto koken betekent veel roeren en het is niet handig om tussendoor nog van alles te moeten snijden of bij elkaar zoeken.
Verhit wat olie in een wijde pan en bak hierin de ui even aan. Niet te donker laten kleuren. Voeg dan de risottorijst toe en roer deze er goed door heen, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn en blijf roeren. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je een scheut groentebouillon toe. Blijf regelmatig roeren, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Dat zal, afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt, 18 tot 20 minuten duren.
Verhit in een wok of koekenpan wat olie en bak hierin de mosselen aan. Voeg na een paar minuten de zeekraal toe en laat deze even meebakken. Als de zeekraal beetgaar is, kun je het vuur uitdraaien.
Als de risotto 10 minuten gekookt heeft, voeg je de geraspte bospeen toe met een flinke scheut van de bouillon. Na nog 8 tot 10 minuten koken zou de risotto gaar moeten zijn.
Controleer dit door te proeven.
Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig zout.
Schep nu voorzichtig het mengsel van de zeekraal en de mosselen door de risotto.
Serveer de risotto met bospeen, zeekraal en mosselen direct.
Tafel lekker !!