Eenpansgerecht van scampi’s met veel verse groenten – Wij snappen niet dat sommige mensen niet kunnen genieten van verse scampi’s. Gewoon gebakken- of gegrilde scampi’s zijn een absolute lekkernij. Maar alleen scampi’s in een sausje? Dat is nauwelijks een maaltijd. Om er wel een maaltijd van te maken deel ik onderstaand recept. Stroop je mouwen op, snij lekker wat verse groenten en vervolgens kun je alles in één pan bereiden. Afwas hou je hier nauwelijks aan over.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Eenpansgerecht van scampi’s
- 1 kleine courgette, verwijder pitten en snijd in halve ringetjes
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1 rode ui, in ringen
- 200 gram kleine champignons, in kwarten
- ½ gele paprika. in fijne reepje
- 1 rode zoete puntpaprika, in fijne reepjes
- Knoflookboter en kruidenboter
- 4 tomaten, in kleine stukjes
- 2 takjes rozemarijn
- 1 stengel bleekselderij, in halve maantjes
- 1 kippenbouillon blokje
- 100 ml tomatenketchup
- Een beetje water om het iets vochtiger te maken
- Peper en zout
- 500 gram reuze scampi’s, (verwijder het darmkanaal)
Tip: Persoonlijk doe ik er nog een heel pikante mengeling bij.. zoals harissa. Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus.
Zo maak je dit eenpansgerecht van scampi’s:
De knoflookboter en kruidenboter smelten en alle groenten ineens zachtjes laten aanstoven. Kruiden met peper en zout, het kippenbouillonblokje en de rozemarijn.
Als alles bijna gaar is de ketchup en water toevoegen.
Nog even laten sudderen en de harissa toevoegen ( Let op is enorm sterk , pikant)
En nu kunnen de reuze scampi’s toegevoegd worden. Dit alles nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen en klaar.
Dit eenpansgerecht van scampi’s is overheerlijk met de focaccia van rozemarijn en zeezout