• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof – Als we stamppot op tafel zetten denken we zo vaak aan de geijkte versies. Boerenkool met een rookworst of hutspot met een bal gehakt en er zijn nog meer van die “ouderwetse” stamppotten. Maar als je soms een beetje out of the box denkt kun je je tafelgenoten echt verrassen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alles maar door elkaar kan gooien. We zien nog wel eens stamppotten voorbijkomen die niets meer te maken hebben met pure smaken. Ga altijd uit van verse en kwalitatief goede ingrediënten. En denk ook eens aan vis! Zo maak ik regelmatig onderstaande kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof. Een fantastisch gerecht dat het hele jaar door kan maar natuurlijk vooral bij de herfst- en wintermaanden past.

En bij dat out of the box denken bedoelen we natuurlijk ook dat je gerust voor een ander visje dan kabeljauw kan kiezen. Experimenteer vooral eens met vissoorten die in eigen land gevangen en aan wal gebracht worden. Daarmee maak je je gerecht ook nog eens duurzamer.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Visgerecht voor 4 personen

  • 800 gram kabeljauwfilet ( Bestel Online )
  • 800 gram aardappels
  • 350 gram kastanjechampignons in grove stukken gesneden
  • 4 stronkjes witlof
  • 350 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 5 verse zilveruitjes
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • boter en olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram rucola
  • 4 koffielepels foreleitjes

De aardappels schillen en in ca. 18 tot 20 minuten gaarkoken. De stronkjes witlof heel grof snijden en aan braden in de boter. De vis kruiden en licht bestuiven met bloem. Wanneer het witlof bijna gaar is de champignons toevoegen kruiden met peper en zout en verder laten garen. De aardappels met een vork heel grof prakken en het witlof-champignons mengsel erdoor scheppen.

Verhit een goede klont boter in een pan en bak hierin de kabeljauw. Bak tot deze net niet uit elkaar valt.

Verhit een stukje boter in een pan en stoof hierin de verse zilveruitjes licht aan. Blus af met de witte wijn en voeg dan de visfond toe. Voeg de room erbij en laat even licht inkoken. Als de gewenste dikte is bereikt gieten we de saus door een zeef en brengen deze verder op smaak met kappertjes, zout en peper.

Garneer op het bord met de frisse, nootachtig smakende rucola en leg er een lepeltje forel eitjes op.

Tafel lekker!

Tags: BladgroentenGroenteGroente - Bladgroenten - WitlofVis - Verse vis
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing
Visgerechten

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen