Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Eet je graag van het seizoen? Dan kunnen we je deze Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof zeker aanraden. Binnen 30 minuten op tafel.

2 2.075

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof – In de herfstmaanden heb ik echt iets met paddenstoelen. Het assortiment paddenstoelen in de winkels neemt zienderogen toe en daar maak ik in dit gerecht dan ook dankbaar gebruik van. Ook witlof is zo’n heerlijke seizoensgroente.


Verse kabeljauw

De witlof en de paddenstoelen van het seizoen combineer ik in onderstaand gerecht met een stukje verse kabeljauw. Eén van de fijne eigenschappen van kabeljauw is het mooie stevige visvlees. Kabeljauw wordt ook gevangen in de Noordzee en kunnen we dus gerust zien als een lokale lekkernij. Let er altijd wel op dat je echt verse kabeljauw koopt. Bezoek een goede visspecialist want je proeft het echt terug op je bordje.

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Visgerecht voor 4 personen

De aardappels schillen en in ca. 18 tot 20 minuten gaarkoken. De stronkjes witlof heel grof snijden en aan braden in de boter. De vis kruiden en licht bestuiven met bloem. Wanneer het witlof bijna gaar is de champignons toevoegen kruiden met peper en zout en verder laten garen. De aardappels met een vork heel grof prakken en het witlof-champignons mengsel erdoor scheppen.

Verhit een goede klont boter in een pan en bak hierin de kabeljauw. Bak tot deze niet niet uit elkaar valt.

Verhit een stukje boter in een pan en stoof hierin de verse zilveruitjes licht aan. Blus af met de witte wijn en voeg dan de visfond toe. Voeg de room erbij en laat even licht inkoken. Als de gewenste dikte is bereikt gieten we de saus door een zeef en brengen deze verder op smaak met kappertjes, zout en peper.

Garneer op het bord met de frisse, nootachtig smakende rucola en leg er een lepeltje forel eitjes op.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Louke zegt

  Dit lijkt mij een heerlijk recept, maar ik vraag me af voor hoeveel personen dit is? En zo zijn er meer recepten waar het niet bij staat. Sommige gerechten gok ik op 4 personen maar deze is denk ik meer. Misschien een tip om het aantal personen bij te vermelden.

  1. Arianne zegt

   Louke,

   Het merendeel van de recepten wordt voor 4 personen gemaakt, tenzij het er anders bijstaat.
   Nu in de toekomst kan ik dit eventueel er wel even bij vermelden zoals je zegt.
   Nog heel veel kookgenot.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer