• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol

door Redactie
in Visgerechten
0
0
Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol

Kreeft uit de oven met basilicum – Het bereiden van een levende kreeft is, als je dit voor het eerst doet, best een dingetje. Je moet je er even goed in verdiepen zowel voor het dier als voor jezelf. Maar als je eenmaal over die drempel bent is het feest. Want wat is dit lekker! Kreeft uit de oven met basilicum is een makkelijk te maken gerecht. Je kunt dus al je energie steken in het garen van de kreeft zelf.

Puur

Pure ingrediënten moet je puur houden. In dit geval die fantastische smaak van kreeft. Ga er niet van alles bij verzinnen maar voeg alleen smaakmakers toe die je ook echt kunt proeven. Als je met je ogen dicht eet moet je de smaken kunnen tellen. Kreeft uit de oven met basilicum is zo’n puur gerecht. Kreeft en basilicum met wat kleine smaakmakers, meer is het niet.

Ook op de barbecue

De kreeft uit de oven met basilicum kun je ook op de barbecue bereiden. Voor de fanatiekelingen is dit heel geschikt voor een winter barbecue. Maar ook in de zomermaanden is een kreeft op de barbecue weer eens iets heel anders dan het gemiddelde barbecuepakket van 5 euro uit de supermarkt. In al z’n eenvoud is dit gewoon lekker culinair bezig zijn.

Erbij

Zelfgemaakte mayonaise is erg lekker bij kreeft, maak bijvoorbeeld een citroen- of saffraanmayonaise. Maak er eventueel zelf friet bij. Ga je voor een gezondere maaltijd, serveer de kreeft dan met venkel en gegrilde tomaatjes uit de oven. Groene asperges zijn er ook erg lekker bij. Houd de bijgerechten simpel zodat de smaak van de kreeft niet overheerst wordt.

Kreeft ontleden

Als de kreeft eenmaal dood is gaan we hem verder in de oven bereiden. Hiervoor moet je de kreeft doormidden snijden. Via deze link vind je een stap voor stap uitleg met foto’s hoe je dit het beste kunt doen. Voor het ontleden van de kreeft heb je een goed koksmes nodig, een notenkraker en een satéprikker.

 

Kreeft uit de oven met basilicum

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 levende kreeften, van ongeveer 700 gram
  • 15 gram verse basilicum
  • sap van een citroen
  • 1 grote teen knoflook
  • olijfolie
  • zeezout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Kreeft uit de oven met basilicum maak je zo:

Verdoof de kreeft door hem een half uur in de vriezer te leggen. Kook water in een grote en diepe pan. Haal de kreeft uit de vriezer en doe de kreeft met zijn kop eerst in de pan. Zorg dat het water goed kookt! De kreeft is binnen een paar seconden dood. Kook de kreeften 1 minuut. Haal de kreeften uit het water en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kreeften in de lengte door, verwijder het maagzakje bovenin de romp en het darmkanaal in de staart.

Leg de kreeften in een ovenschaal met het snijvlak naar boven.

Hak de basilicum en knoflook fijn. Meng de basilicum en knoflook met het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over de kreeft. Zet de ovenschaal 8 minuten in de oven.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - KreeftVis - Schaal- en schelpdierenVis - Verse vis
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heek met notencrumble
Visgerechten

Heek met notencrumble zet je in een half uur op tafel

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Hele dorade uit de oven
Visgerechten

Hele dorade uit de oven

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei
Visgerechten

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen