• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

door Elise de Haan
in Stoofschotel, Vleesgerechten
0
2
Gestoofde runderwangen met oesterzwammen

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen – Stoofvlees en paddenstoelen, bij die ingrediënten denk je vast aan de herfst! En natuurlijk is het najaar een uitgelezen tijd voor stoofschotels, maar we garanderen je dat deze gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen een gerecht is dat het hele jaar door smaakt. Je bent wel een paar uurtjes zoet met de bereiding, maar dat klinkt erger dan het is. Het is vooral de stooftijd die lang duurt. Het voorbereiden is een fluitje van een cent. En tijdens het stoven van het vlees kun jij gewoon iets anders doen. Combineer deze gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen met gekookte aardappels en groente, en je hebt een heerlijk AGV’tje!

Runderwangen

Runderwangen, ze zijn niet het bekendste stukje vlees van het rund. Heb jij dit heerlijke zachte stukje vlees wel eens gegeten? Zo niet, dan zou je het zeker eens gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen moeten proberen. Zeker als je van stoofvlees houdt. Runderwangen zijn niet het magerste stuk rundvlees, het is dooraderd met wat vetrandjes. Deze zullen echter voor het grootste deel verdwijnen tijdens de bereiding. Verwijder ze vooral niet, want ze geven heel veel smaak aan het vlees.

Oesterzwammen en koningsoesterzwammen

De paddenstoelen die we gebruikt hebben voor gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen, zijn zoals de naam al zegt, oesterzwammen. Deze paddenstoelen smaken niet naar oesters, maar danken hun naam aan hun uiterlijk, dat lijkt op een oesterschelp. Deze wat ‘vlezige’ paddenstoel leent zich heel goed om te gebruiken in stoofschotels. Ze nemen makkelijk de smaak van het gerecht op en houden hun structuur. Wij hebben in dit gerecht de koningsoesterzwam gebruikt. Deze heeft een iets andere vorm, met een grote steel en een klein hoedje, en behoudt net iets meer ‘bite’ dan de gewone oesterzwam.

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen – tips

Kun je geen koningsoesterzwammen vinden? Gebruik dan de gewone oesterzwam. Deze zijn iets zachter, maar ook heel geschikt om mee te stoven. Houd voor de bereiding gewoon het recept aan.

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen is ook een gerecht dat heel geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje. Serveer het dan met een mooi aardappelgerecht als Pomme Duchess, of een lekkere aardappelpuree. Als groente kun je dan denken aan gestoofde rode kool, spruitjes of iets dergelijks.

Je kunt deze stoofschotel heel goed van tevoren bereiden. Laat het gerecht als het gaar is goed afkoelen, en bewaar de gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen tot het moment dat je wilt gaan eten in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog even op te warmen.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Gestoofde runderwangen

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo runderwangen, in blokjes
  • 150 gram bakbacon, in reepjes
  • 250 - 300 gram koningsoesterzwammen, hoed in plakjes, stelen in stukjes
  • 2 witte uien, grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 flesje donker bier (kan ook alcoholvrij)
  • 750 ml paddenstoelenbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
  • 10 salieblaadjes, grof gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels Worcestershiresauce
  • Peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen:

Verhit een scheutje olie in een grote braadpan. Bak hierin de runderwangen met de bakbacon om en om bruin aan. Schep het vlees uit de pan op een bord en bak in hetzelfde vet de ui en de knoflook aan. Vervolgens voeg je de koningsoesterzwammen toe en bak je deze mee.

Schep vervolgens het vlees terug in de pan en doe de tijm, de rozemarijn, de salie en de laurierblaadjes erbij. Schenk ook de paddenstoelenbouillon, de balsamicoazijn, de Worcestershiresauce en het bier in de pan. Breng het geheel weer aan de kook, en laat het gerecht op een heel laag vuurtje minstens een uur of drie pruttelen, met het deksel op de pan. Langer mag ook. Gebruik eventueel een sudderplaatje als je op gas kookt. Proef de stoofschotel en breng op smaak met peper en zout. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.

Gestoofde runderwangen zijn lekker met gekookte aardappels en groente.

Tafel lekker !!

DeelPin21Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Reacties 2

  1. Bernadette says:
    1 jaar geleden

    Het valt me op dat er veel vlees gerechten op staan. Net nu we minder vlees zouden moeten gaan eten. Doe jullie daar niet aan mee?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      We zijn het helemaal met je eens dat er minder vlees gegeten moet worden, Bernadette. We plaatsen ook genoeg vegetarische en vegan recepten. Maar we willen de mensen die wel vlees willen eten, en dat kan voor veel mensen dus ook maar een of twee dagen per week zijn, ook van lekkere recepten voorzien. Lekker Tafelen is er voor iedereen, vleeseter, flexitariër, vegetariër en veganist.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen