• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gestoofde varkenswangen in bokbier

Elise de Haan door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
2
Gestoofde varkenswangen in bokbier

Gestoofde varkenswangen in bokbier – Varkenswangen, niet het meest bekende stukje varkensstoofvlees, maar heb je eenmaal deze gestoofde varkenswangen in bokbier geproefd, dan wil je het beslist vaker eten!

Varkenswangen

Varkenswangen, veel mensen hebben er nog nooit van gehoord. En toch is het één van de lekkerste stukjes varkensvlees. Varkenswangen worden bereid als stoofvlees. Na een uurtje of 2 stoven heb je heerlijk mals vlees. Wil je de gestoofde varkenswangen in bokbier gaan bereiden, bestel ze dan van tevoren bij de slager. Vrijwel geen enkele supermarkt heeft varkenswangen in het assortiment. De meeste slagers zullen ze ook moeten bestellen.

Voor dit recept kun je de vliezen laten zitten. Het verwijderen is een lastig karwei en door het lange stoven vind je er niks van terug.

Wil je de gestoofde varkenswangen in bokbier gaan bereiden, bestel ze dan van te voren bij de slager.

Stoven

Het stoven van vlees, het laten sudderen op een heel laag vuurtje, kost best wat tijd. Toch is het bereiden van gestoofde varkenswangen in bokbier niet heel veel werk. Als het vlees eenmaal op staat, kun jij wat anders gaan doen. Af en toe even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit en even roeren is genoeg. Als je op gas kookt kun je eventueel een sudderplaatje gebruiken.

Gestoofde varkenswangen in bokbier met….

Stoofvlees is heerlijk met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool of boontjes. En in het geval van deze gestoofde varkenswangen in bokbier… met zelf gesneden en gebakken friet is het ook een feestje. Een groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd!

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Gestoofde varkenswangen in bokbier

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 130 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 flesje bokbier
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • olie of boter om in te bakken
  • zout en peper
  • optioneel: wat gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde varkenswangen in bokbier:

Maak in een kom een marinade van 2 eetlepels bokbier, de appelazijn, de mosterd, de appelstroop, peper en zout. Meng dit goed door elkaar. Marineer de varkenswangen een uurtje in dit mengsel.

Verhit in een braadpan de olie of de boter. Schep de varkenswangen uit de marinade en bak ze rondom aan. Voeg dan het spek toe en laat even meebakken. Doe dan de ui, knoflook, tijm en winterpeen erbij en laat deze ook even meebakken. Schenk de rest van het bier er aan de rand van de pan bij, zodat het vlees niet te veel afkoelt, en voeg de overgebleven marinade toe.

Laat het vlees op een heel laag vuurtje ongeveer 2 uur sudderen. Haal het laatste half uur het deksel van de pan, zodat de saus wat kan inkoken.

Haal de pan van het vuur en controleer of het vlees gaar is.

Bestrooi de gestoofde varkenswangen in bokbier voor het serveren eventueel met wat gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Stoofschotel met varkensvlees
DeelPin138Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Reacties 2

  1. Maria says:
    5 maanden geleden

    Wat een leuke site met veel goede recepten. Vandaag de varkenswangen met bokbier gemaakt. De wangen zijn heerlijk zacht geworden maar de saus vind ik te bitter. Heb er nog wat stroop bij gedaan maar dat hielp te weinig. Wat zou ik kunnen doen? Overigens vind ik de saus erg dun maar omdat die bitter smaakt durf ik niet in te koken. Goede raad svp!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      Wat leuk dat je de varkenswangen hebt gemaakt, Maria. Jammer dat je de saus te bitter vindt. Ik heb dit recept meerdere malen gmaakt en het komt me eerlijk gezegd niet bekend voor. De enige verklaring die ik er voor kan bedenken is dat ik misschien een soort bokbier heb gebruikt met een mindere bittere smaak. Mocht je het recept nog eens proberen dan zou je een wat zoetere biersoort kunnen kiezen. Dat hoeft niet speciaal bokbier te zijn. Wat betreft de dikte van de saus, die bereik je inderdaad door inkoken. Mocht je dit niet willen, dan kun je de saus ook wel binden met wat maïzena, die je hebt aangemaakt met koud water. Als je dit aan de kokende saus toevoegt en deze even laat doorkoken zul je zien dat hij dikker wordt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen