• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gestoofde varkenswangen in bokbier

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
2
Gestoofde varkenswangen in bokbier

Gestoofde varkenswangen in bokbier – Varkenswangen, niet het bekendste stukje varkensstoofvlees, maar heb je eenmaal deze gestoofde varkenswangen in bokbier geproefd, dan wil je het beslist vaker eten!

Varkenswangen

Varkenswangen, veel mensen hebben er nog nooit van gehoord. En toch is het één van de lekkerste stukjes varkensvlees. Varkenswangen worden bereid als stoofvlees. Na een uurtje of 2 stoven heb je heerlijk mals vlees. Wil je de gestoofde varkenswangen in bokbier gaan bereiden, bestel ze dan van tevoren bij de slager. Bijna geen enkele supermarkt heeft varkenswangen in het assortiment. De meeste slagers zullen ze ook moeten bestellen.

Voor dit recept kun je de vliezen laten zitten. Het verwijderen is een lastig karwei en door het lange stoven vind je er niets van terug.

Wil je de gestoofde varkenswangen in bokbier gaan bereiden, bestel ze dan van te voren bij de slager.

Stoven

Het stoven van vlees, het laten sudderen op een heel laag vuurtje, kost best wat tijd. Toch is het bereiden van gestoofde varkenswangen in bokbier niet heel veel werk. Als het vlees eenmaal op staat, kun jij wat anders gaan doen. Af en toe even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit en even roeren is genoeg. Als je op gas kookt, kun je eventueel een sudderplaatje gebruiken.

Gestoofde varkenswangen in bokbier met….

Stoofvlees is heerlijk met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool of boontjes. En in het geval van deze gestoofde varkenswangen in bokbier… met zelf gesneden en gebakken friet is het ook een feestje. Een groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd!

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Gestoofde varkenswangen in bokbier

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 flesje bokbier
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • olie of boter om in te bakken
  • zout en peper
  • optioneel: wat gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde varkenswangen in bokbier:

Maak in een kom een marinade van 2 eetlepels bokbier, de appelazijn, de mosterd, de appelstroop, peper en zout. Meng dit goed door elkaar. Marineer de varkenswangen een uurtje in dit mengsel.

Verhit in een braadpan de olie of de boter. Schep de varkenswangen uit de marinade en bak ze rondom aan. Voeg dan het spek toe en laat even meebakken. Doe dan de ui, knoflook, tijm en winterpeen erbij en laat deze ook even meebakken. Schenk de rest van het bier er aan de rand van de pan bij, zodat het vlees niet te veel afkoelt, en voeg de overgebleven marinade toe.

Laat het vlees op een heel laag vuurtje ongeveer 2 uur sudderen. Haal het laatste half uur het deksel van de pan, zodat de saus wat kan inkoken.

Haal de pan van het vuur en controleer of het vlees gaar is.

Bestrooi de gestoofde varkenswangen in bokbier voor het serveren eventueel met wat gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Stoofschotel met varkensvleesVlees - Varkensvlees
DeelPin183Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Reacties 2

  1. Maria says:
    1 jaar geleden

    Wat een leuke site met veel goede recepten. Vandaag de varkenswangen met bokbier gemaakt. De wangen zijn heerlijk zacht geworden maar de saus vind ik te bitter. Heb er nog wat stroop bij gedaan maar dat hielp te weinig. Wat zou ik kunnen doen? Overigens vind ik de saus erg dun maar omdat die bitter smaakt durf ik niet in te koken. Goede raad svp!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk dat je de varkenswangen hebt gemaakt, Maria. Jammer dat je de saus te bitter vindt. Ik heb dit recept meerdere malen gmaakt en het komt me eerlijk gezegd niet bekend voor. De enige verklaring die ik er voor kan bedenken is dat ik misschien een soort bokbier heb gebruikt met een mindere bittere smaak. Mocht je het recept nog eens proberen dan zou je een wat zoetere biersoort kunnen kiezen. Dat hoeft niet speciaal bokbier te zijn. Wat betreft de dikte van de saus, die bereik je inderdaad door inkoken. Mocht je dit niet willen, dan kun je de saus ook wel binden met wat maïzena, die je hebt aangemaakt met koud water. Als je dit aan de kokende saus toevoegt en deze even laat doorkoken zul je zien dat hij dikker wordt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen