• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
Label Rouge Kip met limoen

Label Rouge Kip met limoen en rode peper – Een heerlijke, gemarineerde kip uit de oven. De kip wordt volgens de vlindertechniek bereid. Door deze manier van bereiden wordt de kip gelijkmatiger gaar want door het openklappen van de kip kan de warmte er beter bij. Zo blijven de filets ook mals, deze willen nog wel eens droog worden door de lange oventijd. Omdat de oventijd nu aanzienlijk verkort kan worden en door de heerlijke marinade, krijgen ze geen kans om uit te drogen. De marinade van gemalen pepers, gember, limoen en specerijen zorgt voor een warm, pittig accent. Het lijkt veel 3 pepers, maar dat valt reuze mee. Probeer het maar eens, je zult er geen spijt van krijgen.

‘Label Rouge’ uit Frankrijk was direct de reactie van de poelier. Eén van de lekkerste kippen, rustig opgegroeid, buiten gelopen, geen antibiotica, 100% plantaardige voeding. Inderdaad net zoals onze biologische kip, alleen krijgt een Label Rouge kip niet per definitie biologische voeding. Lees hier meer.

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Label Rouge Kip met limoen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lekkere kip van ongeveer 1 ½ kg, bv van Label Rouge
  • 3 rode pepers
  • ongeveer 5 cm gember
  • 50 gram boter
  • theelepel zout
  • 1 theelepel 5 spices
  • 2 tenen knoflook
  • 2 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Label Rouge Kip met limoen:

Snijd de peper in grove stukken, schil de gember snijd deze ook in stukken. Pers 1 limoentje uit en vermeng het sap met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta. Hou 1 limoen apart om mee te roosteren.

Nu ga je de kip vlinderen. Leg de kip met de filets aan de onderzijde voor je en snij links en rechts met een scherp mes of een wildschaar langs de ruggengraat. Verwijder de ruggengraat en draai de kip om. Leg de kip open voor je neer en druk hard op de filets zodat het borstbeen kraakt en het geheel platter wordt. Kijk anders hier wanneer je de uitleg met wat foto’s ter verduidelijking wilt zien.

Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer nu de hele kip in met de pasta en laat dit een half uurtje intrekken. Snijd de limoen door en leg deze bij de kip op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 185 graden en bak de kip in ongeveer een uur gaar. De kerntemperatuur van kip is minimaal 75 graden, dit meet je door met een thermometer te meten aan de onderzijde van de poot, bij de borst op de dikste plek van de kip. Wanneer de kip gaar is haal je de Label Rouge kip met limoen uit de oven en knijp je de limoen er over uit. Leg de kip op een schaal of verdeel de kip in stukken en leg deze dan op een schaal.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen