Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

‘Label Rouge’ kip met een marinade van gemalen pepers, gember, limoen en specerijen zorgt voor een warm, pittig accent.

0 2.354

Label Rouge Kip met limoen en rode peper – Een heerlijke, gemarineerde kip uit de oven. De kip wordt volgens de vlindertechniek bereid. Door deze manier van bereiden wordt de kip gelijkmatiger gaar want door het openklappen van de kip kan de warmte er beter bij. Zo blijven de filets ook mals, deze willen nog wel eens droog worden door de lange oventijd. Omdat de oventijd nu beduidend verkort kan worden en door de heerlijke marinade, krijgen ze geen kans om uit te drogen. De marinade van gemalen pepers, gember, limoen en specerijen zorgt voor een warm, pittig accent. Het lijkt veel 3 pepers maar dat valt reuze mee. Probeer het maar eens, je zult er geen spijt van krijgen.

‘Label Rouge’ uit Frankrijk was direct de reactie van de poelier. Eén van de lekkerste kippen, rustig opgegroeid, buiten gelopen, geen antibiotica, 100% plantaardige voeding. Inderdaad net zoals onze biologische kip, alleen krijgt een Label Rouge kip niet per definitie biologische voeding. Lees hier meer.


Label Rouge Kip met limoen

Vleesgerecht voor 4 personen

  • 1 lekkere kip van ongeveer 1 ½ kg, bv van Label Rouge
  • 3 rode pepers
  • ongeveer 5 cm gember
  • 50 gram boter
  • theelepel zout
  • 1 theelepel 5 spices
  • 2 tenen knoflook
  • 2 limoenen

Snijd de peper in grove stukken, schil de gember snijd deze ook in stukken. Pers 1 limoentje uit en vermeng het sap met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta. Hou 1 limoen apart om mee te roosteren.

Nu ga je de kip vlinderen. Leg de kip met de filets aan de onderzijde voor je en snij links en rechts met een scherp mes of een wildschaar langs de ruggengraat. Verwijder de ruggengraat en draai de kip om. Leg de kip open voor je neer en druk hard op de filets zodat het borstbeen kraakt en het geheel platter wordt. Kijk anders hier wanneer je de uitleg met wat foto’s ter verduidelijking wilt zien.

Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer nu de hele kip in met de pasta en laat dit een half uurtje intrekken. Snijd de limoen door en leg deze bij de kip op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 185 graden en bak de kip in ongeveer een uur gaar. De kerntemperatuur van kip is minimaal 75 graden, dit meet je door met een thermometer te meten aan de onderzijde van de poot, bij de borst op de dikste plek van de kip. Wanneer de kip gaar is haal je de Label Rouge kip met limoen uit de oven en knijp je de limoen er over uit. Leg de kip op een schaal of verdeel de kip in stukken en leg deze dan op een schaal.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer